Η Αθηναική Ζυθοποιία προστατεύει το περιβάλλον

0
971

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

amstel-environmental-protectionΗ εταιρεία Αθηναϊκή Ζυθοποιία, στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης, έχει ως κύριο στόχο την λιγότερο επιβαρυντική λειτουργία των εργοστασίων της, τις προσπάθειες για ανακύκλωση, επιστροφή μπουκαλιών και εξοικονόμηση ενέργειας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News».

Υπενθυμίζουμε ότι το 2008, είχε ξεκινήσει το πρόγραμμα Amstel Eco, το οποίο είχε ως στόχο την καθαριότητα των παραλιών της χώρας.

Το εν λόγω πρόγραμμα, περιλαμβάνει τον καθαρισμό των ακτών της Ελλάδας, τη χορηγία της εκστρατείας του Δικτύου Μεσόγειος SOS «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», ειδικές ενημερώσεις για φοιτητές, καθώς και περιοδεία του μπαρ οικολογικής ευαισθητοποίησης της εν λόγω εταιρείας, Amstel Eco Bar, στις παραλίες.

Τα εργοστάσια της λειτουργούν με φυσικό αέριο, ανακυκλώνεται το 99% των αποβλήτων, ενώ παράλληλα λειτουργεί βιολογικός καθαρισμός και γίνεται συνεχής προσπάθεια για εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση των εκπομπών ρύπων.

Ένα πρόγραμμα που επενδύει σημαντικά τα τελευταία χρόνια, είναι η επιστροφή και η επαναχρησιμοποίηση των φιαλών, μια διαδικασία φιλική προς το περιβάλλον.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία το 2008, επένδυσε 16,250,000 ευρώ σε τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον και σχεδιάζει και άλλες επενδύσεις, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, για την επόμενη τριετία.

Σχόλια