Η Τ. Μπιρμπίλη συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ

0
6

Περιβάλλον – Ενέργεια – Οικολογία:

news-birbili-sakellaris-meeting3Με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Πλούταρχο Σακελλάρη, συναντήθηκε την Πέμπτη η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη.

«Ενημερώσαμε τον κ. Σακελλάρη για τις πολιτικές της Ελλάδας σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αστικών αναπλάσεων και διαχείρισης απορριμμάτων», δήλωσε μετά τη συνάντηση η υπουργός.

«Είχαμε επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τις ΑΠΕ, τις αστικές αναπλάσεις, την εξοικονόμηση ενέργειας και τη διαχείριση απορριμμάτων και βρήκαμε πεδία συνεργασίας», προσέθεσε η κ. Μπιρμπίλη.

Από την πλευρά του ο κ. Σακελλάρης δήλωσε ότι συζήτησε με την υπουργό για θέματα ΑΠΕ, περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής, τα οποία αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμε επενδύσεις για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή» επισήμανε ο κ. Σακελλάρης, ενώ προσέθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα διοργανώσει τον Μάρτιο του 2010 ένα διεθνές συνέδριο στη Θεσσαλονίκη για την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η κ. Μπιρμπίλη συναντήθηκε την Πέμπτη και με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας Μ. Δεκλερή.

«Θέλω να επαινέσω την υπουργό γιατί είναι πρόσωπο ειλικρινώς αφοσιωμένο στο περιβάλλον και τη βιωσιμότητα και έχει την πρόθεση να κάνει σωστό έργο», τόνισε ο κ. Δεκλερής μετά το τέλος της συνάντησης.

Σχόλια