Το υπουργείο Περιβάλλοντος για την εξοικονόμηση ενέργειας στα σπίτια

0
20

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

environmental-ministry-save-energy-homesΜε βάση τα γεωγραφικά κριτήρια (Βόρεια και Νότια Ελλάδα), θα γίνεται η επιδότηση για την εξοικονόμηση ενέργειας στα σπίτια, από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα «Τα Νέα».

Το ΥΠΕΚΑ προσανατολίζεται σε παρεμβάσεις δύο ταχυτήτων, για την εξοικονόμηση ενέργειας στα σπίτια, με μικρότερο αριθμό επιδοτούμενων εργασιών για τη Νότια Ελλάδα, λόγω του ηπιότερου χειμώνα και  μεγαλύτερο αριθμό εργασιών για τη Βόρεια Ελλάδα, λόγω των δύσκολων κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν.

Σε σύσκεψη που έγινε, με τη συμμετοχή πολλών εμπλεκόμενων φορέων (ΤΕΕ, ΚΑΠΕ, περιβαλλοντικών οργανώσεων, υπηρεσιακών παραγόντων κ.ά.), συζητήθηκαν πολλές προτάσεις και τελικά φάνηκε να επικρατεί η λογική των δύο ταχυτήτων με βάση γεωγραφικά κριτήρια (Βόρεια και Νότια Ελλάδα).

Για παράδειγμα, ο κάτοικος της Κρήτης έχει μικρότερες ανάγκες ενεργειακής θωράκισης της κατοικίας του, από τον κάτοικο της Μακεδονίας ή της Θράκης.

Έτσι προβλέπεται, η επιδότηση από το υπουργείο για τους κατοίκους της Νότιας Ελλάδας να είναι για μια το πολύ δύο παρεμβάσεις, όπως κουφώματα ή μόνωση και για εκείνους της Βόρειας Ελλάδας, να υπάρχει ένα πιο ολοκληρωμένο πακέτο παρεμβάσεων.

Σχόλια