Η «Νεφέλη» χρειάζεται τη βοήθεια όλων

0
19

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

protection-mediterranean-sealΈχουν περάσει 26 ημέρες από τη στιγμή που η νεαρή «Νεφέλη», η μεσογειακή φώκια που βρέθηκε στις 14 Οκτωβρίου στην Άσσο της Κεφαλονιάς, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Περίθαλψης Μεσογειακής Φώκιας της MOm στην Αλόννησο.

Μέχρι τώρα όλα δείχνουν ότι η μικρή Monachus monachus ανταποκρίνεται παραπάνω από καλά στο εντατικό πρόγραμμα περίθαλψής της που εφαρμόζεται από τη MOm σε συνεργασία με την Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Η «Νεφέλη» έχει φτάσει σήμερα τα 19 και παρόλο που είναι από τις πιο μικροκαμωμένες φώκες που έχουν περάσει από το Κέντρο της MOm, είναι αντιθέτως ιδιαίτερα δυνατή και πολύ ζωηρή. Περνάει ατελείωτες ώρες στην πισίνα βελτιώνοντας καθημερινά τις δεξιότητές της στο κολύμπι. Τρέφεται 4 φορές την ημέρα με ψαροπολτό, ενώ συνεχίζει να παίρνει βιταμίνες και ασβέστιο.

Έχει αρχίσει να αλλάζει τρίχωμα και από το μαύρο χρώμα που χαρακτηρίζει τα νεογέννητα του εν λόγω είδους, παίρνει το γκρι χρώμα που έχουν τα νεαρά ζώα.

Πρόσφατα της έγιναν και αιματολογικές εξετάσεις οι οποίες δεν έδειξαν κάτι το ανησυχητικό σχετικά με την υγεία της.

Η «Νεφέλη», αν όλα πάνε καλά προβλέπεται να μείνει συνολικά για 5 μήνες στο Κέντρο Περίθαλψης, μέχρι να είναι απόλυτα έτοιμη να γυρίσει στην ανοιχτή θάλασσα.

Η περίθαλψη αποτελεί μια από τις σημαντικότερες και σίγουρα την πιο δύσκολη δράση που υλοποιεί η MOm τα τελευταία 21 χρόνια και αφορά στην προστασία της απειλούμενης με εξαφάνιση μεσογειακής φώκιας.

Μέχρι σήμερα έχουν φιλοξενηθεί στο Κέντρο Περίθαλψης Μεσογειακής Φώκιας της MOm, (που είναι και το μοναδικό στη Μεσόγειο), 17 ορφανές ή τραυματισμένες Monachus monachus.

Οι υψηλές απαιτήσεις που έχει η περίθαλψη μιας μεσογειακής φώκιας τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε οικονομικούς πόρους, κάνουν επιτακτική την ανάγκη υποστήριξης της MΟm.

Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε είτε υιοθετώντας συμβολικά τη «Νεφέλη» προσφέροντας 100€ ετησίως (πληροφορίες στο www.mom.gr ή στο 210 5222888), ή προσφέροντας σαν εθελοντές 1 εβδομάδα από τον χρόνο μας στο Κέντρο Περίθαλψης στην Αλόννησο (πληροφορίες 210 5222888).

Με τη συμμετοχή όλων μας, η «Νεφέλη» μπορεί να επιστρέψει σύντομα στη θάλασσα, εκεί που ανήκει.

Σχόλια