Η HELMEPA στο Αρσάκειο Τιράνων

0
8

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

helmepa-arsakio-school-tirana1Ύστερα από πρόσκληση της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αλβανία και με χορηγό την Alpha Bank, εταιρικό μέλος της HELMEPA, της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, στέλεχος της τελευταίας παρουσίασε την 5η και 6η Νοεμβρίου 2009, το θέμα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος  στη μαθητική κοινότητα του Αρσάκειου Σχολείου στα Τίρανα.

Ένα σύνολο 400 μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και 12 εκπαιδευτικών ενημερώθηκαν σε δύο διαλέξεις στην ελληνική γλώσσα τόσο για την προστασία της θάλασσας και των ακτών όσο και για τους σκοπούς και τις δραστηριότητες της HELMEPA.

Οι εν λόγω δραστηριότητες επικεντρώνονται στη σχέση «Άνθρωπος – Περιβάλλον» και πραγματοποιούνται μέσω της εθελοντικής δέσμευσης μελών της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας.

Η HELMEPA εργάζεται για τη συνεχή δημιουργία και τόνωση περιβαλλοντικής συνείδησης στο χώρο της βιομηχανίας και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού με βαρύτητα στα μικρά παιδιά, εθελοντές της Παιδικής HELMEPA.

Τέτοιες δραστηριότητες εκτελούνται από ανάλογες ενώσεις (MEPAs), στων οποίων την ίδρυση σε άλλες χώρες συνέβαλε η  HELMEPA. Όλοι οι παριστάμενοι στις παρουσιάσεις εφοδιάστηκαν με ενημερωτικό υλικό της HELMEPA καθώς και έντυπο κοινής παραγωγής HELMEPA-UNEP στα Αλβανικά.

Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία οι μαθητές πρόβαλαν υψηλό επίπεδο περιβαλλοντικής ευαισθησίας εκφράζοντας την ανησυχία τους και για το δικό τους θαλάσσιο περιβάλλον μαζί με την επιθυμία τους να αναλάβουν δράση.

Ανάλογο ήταν και το ενδιαφέρον μαθητών και εκπαιδευτικών για το Πρόγραμμα της Παιδικής HELMEPA, ενώ πολλά από τα μεγαλύτερα παιδιά ζήτησαν να συμμετάσχουν στους «Ναυτίλους της HELMEPA», τη νέα κατηγορία εθελοντών μελών της HELMEPA.

Ευχαριστούμε την Ελληνική Πρεσβεία στην Αλβανία, την Alpha Bank και τον Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Ν. Σκευοφύλακα, Σύνδεσμο Αξιωματικό της Πρεσβείας, που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η παρουσία της HELMEPA στα Τίρανα.

Σχόλια