Ο Obama θέτει όρους για τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

obama-sets-conditions-copenhagen-summitΟ Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama δήλωσε ότι θα μεταβεί στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης τον ερχόμενο μήνα, αν η εν λόγω σύνοδος βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η παρουσία του εκεί θα συμβάλει θετικά στην οριστικοποίηση της.

Αν και είμαι πεπεισμένος, ότι όλες οι χώρες που θα λάβουν μέρος θα διαπραγματευτούν με καλές προθέσεις και πιστεύω ότι βρισκόμαστε κοντά στην επίτευξη μιας σημαντικής συμφωνίας και ότι η παρουσία μου στην Κοπεγχάγη θα συμβάλει θετικά, τότε είναι κάτι που θα κάνω, τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Barack Obama είναι αρκετά αισιόδοξος πως η σύνοδος του ΟΗΕ θα έχει θετική κατάληξη και θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για το μέλλον της ανθρωπότητας
.
Επίσης, θεωρεί κρίσιμες τις συζητήσεις με τους Κινέζους ηγέτες αυτό τον μήνα, καθώς θα πρέπει να επιλυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν, για να μην σταθούν εμπόδιο στην επίτευξη της εν λόγω συμφωνίας για το Κλίμα.

Το κλειδί της επιτυχίας για τις ΗΠΑ και την Κίνα, τις δύο μεγαλύτερες χώρες, οι οποίες ευθύνονται για τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου, να βρουν ένα κοινό σχέδιο δράσης  μαζί με την ΕΕ.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

Σχόλια