ΥΠΕΚΑ: σύσκεψη για τα περιβαλλοντικά έργα

0
7

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

meeting-ministry-environmentΟι ελληνικές υπηρεσίες θα πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου, να δώσουν γραπτή και δεσμευτική απάντηση στην ΕΕ, για τους τρόπους απεμπλοκής σημαντικών έργων, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις μελέτες και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

Για το εν λόγω θέμα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, υπό την υπουργό Τίνα Μπιρμπίλη και με τη συμμετοχή των υφυπουργών Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη και Οικονομίας Στ. Αρναουτάκη, υπηρεσιακών παραγόντων και των γενικών διευθυντών Περιφερειακής Πολιτικής και Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα θέματα που εξετάστηκαν ήταν η προστασία του οικότοπου του Καϊάφα σε συνδυασμό με τη διέλευση του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρας – Πύργου – Τσακώνας, το αποχετευτικό σύστημα του Θριασίου, το φράγμα Αποσελέμη στην Κρήτη, η αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας και  η διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Πρόθεση της υπουργού, είναι να γίνει σε βάθος εξέταση του κάθε θέματος και να γίνουν σημαντικές προσπάθειες, έτσι ώστε να μην χαθούν τα χρήματα και να μην καταβληθούν πρόστιμα.

Ειδικά, όσον αφορά το θέμα με τη λίμνη Κορώνεια, αποφασίστηκε να εξεταστεί από την αρχή για τον εντοπισμό και την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν με την υποβάθμιση της λίμνης.

Επίσης, εξετάστηκε η πορεία του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον» 2007-2013, καθώς και των επιχειρησιακών προγραμμάτων της περιόδου 2000-2006, τα οποία είχαν πάρει παράταση ενός έτους, λόγω των πυρκαγιών του 2007.

Σχόλια