Αμφίβολη η επίτευξη μιας συμφωνίας για το κλίμα φέτος

0
4

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

climate-deal-unlikely-this-yearΗ Βρετανική Κυβέρνηση δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα απίθανο να επιτευχθεί φέτος μια συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Οι παγκόσμιοι ηγέτες συμφώνησαν να συνάψουν μια νέα συνθήκη για τη κλιματική αλλαγή στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης το Δεκέμβριο.

Ο Γραμματέας για την Κλιματική Αλλαγή στη Βρετανία, Ed Miliband, μέχρι στιγμής πίστευε στη επίτευξη της εν λόγω συμφωνίας, αλλά τώρα εκφράζει τις αμφιβολίες του.

Ανώτεροι αξιωματούχοι, από τις αναπτυσσόμενες χώρες ,εξέφρασαν την απογοήτευση τους για την μέχρι στιγμής πορεία των διαπραγματεύσεων.

Πριν δύο χρόνια, στις συζητήσεις του ΟΗΕ που έγιναν στο Μπαλί, όλοι περιμέναμε ότι θα ληφθούν δεσμευτικές αποφάσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ωστόσο απογοητευτήκαμε…, δήλωσε ο Selwin Hart, ανώτερος αξιωματούχος από τα Barbados.

Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, πολλά από τα μικρά νησιωτικά αναπτυσσόμενα κρατίδια  θα έχουν εξαφανιστεί από το χάρτη τις επόμενες δεκαετίες, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Ed Miliband τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη, η επίτευξη μιας συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή το Δεκέμβριο, η οποία θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα νούμερα για τα ποσοστά μείωσης των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου και για τα χρηματικά ποσά που πρέπει να διατεθούν.

Μια συμφωνία χωρίς συγκεκριμένα νούμερα θα είναι ανεπαρκής, πρόσθεσε ο ίδιος.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

Σχόλια