Κλίμα & Πόλη: με το βλέμμα στη Κοπεγχάγη

0
17

Περιβάλλον – Ενέργεια – Οικολογία:

news-event-about-climate-changeΔιήμερη εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Νοεμβρίου στην Αίγλη Ζαππείου.

Η εκδήλωση, την οποία διοργανώνει το Δίκτυο Μεσόγειος SOS, τελεί υπό την αιγίδα του UNEP MAP (Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον/Μεσογειακό Σχέδιο Δράσης), ενώ πραγματοποιείται  με την  ευγενική χορηγία της Τράπεζας Κύπρου, την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης (ΕΚΕΠΕΚ) του Παντείου Πανεπιστημίου και του ευρωπαϊκού προγράμματος EMPOWER.

Στο πλαίσιο του διημέρου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή, ζωντανή συζήτηση κατά την οποία ειδικοί επιστήμονες θα απαντούν σε ερωτήματα του κοινού.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της πολιτείας, της ακαδημαϊκής κοινότητας, μέλη διεθνών ΜΚΟ, φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλυτές, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου.

Στο πλαίσιο της ανοιχτής αυτής εκδήλωσης, οι πολίτες της Αθήνας θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το μείζον πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής από τους πλέον ειδικούς, να διατυπώσουν τις ανησυχίες και τα ερωτήματά τους και να συμμετάσχουν σε ανοιχτές συζητήσεις.

Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί εκπαιδευτικά και ενημερωτικά δρώμενα για παιδιά με στόχο την ευαισθητοποίηση  τους πάνω στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και την γνωριμία τους με πρακτικές, που συμβάλλουν στην αντιμετώπισή της.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου και ώρα 19:15 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Γρηγόρη Ι. Τσάλτα: «Διεθνής Κλιματική Πολιτική ο Δρόμος προς την Κοπεγχάγη».

Το βιβλίο αποτελεί συλλογικό τόμο, ο οποίος στηρίζεται στα πρακτικά της Ημερίδας που έγινε στην Αθήνα στις 9 Απριλίου και την οποία διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο, Σπύρος Κουβέλης, υφυπουργός Εξωτερικών, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και ο Ευτύχιος Σαρτζετάκης, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Σχόλια