Συνάντηση Μπιρμπίλη-Κακλαμάνη για την «πράσινη» Αθήνα

0
2

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

meeting-birbili-kaklamanis-green-athensΗ υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, είχαν την πρώτη επίσημη συνάντηση τους, για τα περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν την πρωτεύουσα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν, το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, οι εξελίξεις στο θέμα της Διπλής Ανάπλασης σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας, το μητροπολιτικό πάρκο στο Γουδή και η δημιουργία νέων χώρων πρασίνου.

Η κ. Τίνα Μπιρμπίλη δήλωσε ότι «σε πολλά θέματα υπήρχε σύμπτωση απόψεων, σε άλλα είπαμε ότι είναι μια πρώτη συνάντηση και θα ακολουθήσει συνεργασία για να δούμε πως θα τα χειριστούμε».

Ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρώτη συνάντηση που είχε με την υπουργό Περιβάλλοντος.

Όσον αφορά το θέμα της Διπλής Ανάπλασης, το οποίο περιλαμβάνει και την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, η κ. Μπιρμπίλη δήλωσε ότι είναι σύμφωνη με την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος στο σύνολο του.

«Υπάρχει όμως μια δεσμευτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση», πρόσθεσε η υπουργός.

Σχόλια