ΠΑΚΟΕ: Ακατάλληλο το πόσιμο νερό στην Αργολίδα

0
114

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

undrinkable-water-argolidaΤο Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) χαρακτήρισε ακατάλληλο το πόσιμο νερό σε πολλές περιοχές της Αργολίδας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News».

Σύμφωνα με μετρήσεις που έγιναν από το κέντρο το πρόβλημα με το πόσιμο νερό εντοπίζεται στις περιοχές Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Φίχτια, Μηδέα, Ναύπλιο και Άργος.

Αναλυτικότερα, έπειτα από καταγγελίες των πολιτών της Αργολίδας για τη διαύγεια και τη γεύση του πόσιμου νερού, το ΠΑΚΟΕ το καλοκαίρι προχώρησε σε δειγματοληψίες, οι οποίες έδειξαν ότι το νερό είναι ακατάλληλο για πόση σε 5 δήμους του νομού.

Εντερόκοκκοι, κολοβακτηρίδια και εξασθενές χρώμιο ξεπερνούν το όριο που έχει τεθεί.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων έχουν σταλεί από το ΠΑΚΟΕ στους δήμους, επισημαίνοντας το πρόβλημα και προτείνοντας λύσεις.

Ενδεικτικά στο Δήμο Ναυπλίου, σε δύο σημεία που έγιναν δειγματοληψίες, βρέθηκαν πως οι συγκεντρώσεις για τους εντερόκοκκους έφθαναν τα 5 μg/l και τα 7 μg/l, τα κολοβακτιρίδια τα 12 μg/l και 9 μg/l, ενώ για το εξασθενές χρώμιο τα 1,62 μg/l και 2,41 μg/l, όταν το επιτρεπόμενο όριο είναι μηδέν.

Ενώ στο Δήμο Κουτσοποδίου,  σε τρία σημεία βρέθηκαν αποικίες κολοβακτηριδίων από 10-23/100 ml νερού και σε όλα τα δείγματα βρέθηκαν συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου από 2,30 μg/l έως 10,84 μg/l.

Ο κ. Μπάμπης Αντωνιάδης, πρώην δημοτικός σύμβουλος και τοπογράφος δήλωσε στην εφημερίδα «Real News»,ότι οι πολίτες δεν εμπιστεύονται το νερό της βρύσης και για αυτό φταίει η κακή διαχείριση του μέχρι στιγμής.

Ο ίδιος προτείνει να δημιουργηθεί ένας ενιαίος φορέας που θα μπορέσει να διαχειριστεί τους υδάτινους πόρους στην περιοχή.

Το βασικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην ποιότητα και στη λειτουργία του δικτύου, αφού είναι συχνό φαινόμενο για την πόλη, οι διακοπές στην υδροδότηση, επειδή σε κάποια σημεία το δίκτυο είναι διάτρητο και η ποιότητα νερού μπορεί από μέρα σε μέρα να αλλάζει.

Σχόλια