ΣΕΒ: Διεθνές Συμπόσιο για το νερό στο Μέγαρο Μουσικής

0
11

Περιβάλλον – Ενέργεια – Οικολογία

news-sev-symposium-about-water1Διεθνές συμπόσιο για το Νερό διοργανώνει το Συμβούλιο του ΣΕΒ για τη βιώσιμη ανάπτυξη σε συνεργασία με το Megaron Plus.

Το συμπόσιο, με θέμα: «Βιώσιμη Ανάπτυξη και Νερό: Μία παγκόσμια πρόκληση για τοπικές δράσεις», θα πραγματοποιηθεί στις 22 με 23 Οκτωβρίου και ώρα 18.00-21.00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος).

Στο Διεθνές Συμπόσιο για το Νερό συμμετέχουν επιστήμονες και εμπειρογνώμονες από την Ευρώπη, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, την Παγκόσμια Τράπεζα και τα Ηνωμένα Έθνη, με εξειδίκευση στα θέματα της βιώσιμης διαχείρισης των υδάτινων πόρων σε διεθνές και τοπικό επίπεδο.

Συντονιστές στις 2 συνεδρίες του Συμποσίου είναι αντίστοιχα ο Kαθηγητής κ. Μιχάλης Σκούλλος, Πρόεδρος του Μεσογειακού Γραφείου Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΜΙΟ-ΕCSDE) και της Διεθνούς Συνεργασίας για το Νερό-Μεσόγειος (GWP-Med) και ο κ. Διονύσιος Σιμόπουλος, Διευθυντής Πλανηταρίου, Ευγενίδειο Ίδρυμα.

Το Διεθνές Συμπόσιο για το Νερό συμπίπτει με την έναρξη λειτουργίας της διεθνούς έκθεσης «Νερό για Όλους» της Cité des sciences et de l’industrie, La Villette-Paris, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη χορηγία του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και του Ιδρύματος Ευγενίδου και σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Η Έκθεση θα φιλοξενηθεί από τις 21 Οκτωβρίου μέχρι 30 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και φιλοδοξεί, μέσω μιας σειράς διαδραστικών εκθεμάτων, να ενημερώσει και να προβληματίσει τον επισκέπτη, ωθώντας τον να συνειδητοποιήσει την προσωπική του ευθύνη για τη διατήρηση και τη διανομή των υδάτινων πόρων του πλανήτη μας.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, κ. Ευθύμιος Βιδάλης, αναφερόμενος στη νέα αυτή πρωτοβουλία σημείωσε ότι «το Νερό μαζί με την Ενέργεια, τις Κλιματικές Αλλαγές και τη Βιοποικιλότητα αποτελούν ένα σύνολο αλληλοεξαρτώμενων προκλήσεων, τις οποίες καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε, με γνώση για τα πραγματικά δεδομένα και τις λύσεις που προσφέρονται και με συναίσθηση των αναγκαίων σταθμίσεων που είναι απαραίτητο να γίνουν. Το Διεθνές Συμπόσιο για το Νερό φιλοδοξεί να αναδείξει τις βασικές πτυχές της μεγάλης αλλά παραγνωρισμένης πρόκλησης του Νερού. Μίας πρόκλησης, η οποία διαφοροποιείται από τις άλλες, καθώς ο χαρακτήρας της είναι σίγουρα παγκόσμιος, αλλά οι λύσεις και οι συντονισμένες ενέργειες που απαιτούνται για την αντιμετώπισή της, δεν μπορεί παρά να είναι περιφερειακές ή τοπικές».

*Το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2008 από 31 ελληνικές επιχειρήσεις – μέλη του ΣΕΒ που εκπροσωπούν κυρίως τη μεταποίηση.

Στόχος του είναι να αποτελέσει τον ισχυρό και δυναμικό συντελεστή των επιχειρήσεων, που θέλουν και μπορούν να παίξουν ηγετικό ρόλο στην προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα και στη δημιουργία του απαραίτητου πλαισίου διαλόγου για τη συζήτηση και τη στάθμιση των κρίσιμων θεμάτων της Βιώσιμης Ανάπτυξης μεταξύ επιχειρήσεων, Πολιτείας και, γενικότερα, της κοινωνίας.

Το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη προωθεί δράσεις επικοινωνίας, ενημέρωσης & επιμόρφωσης των μελών και της κοινωνίας γενικότερα, δράσεις συνεργασίας και ενέργειες προβολής της έννοιας της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Το Συμβούλιο συμμετέχει στο περιφερειακό δίκτυο του World Business Council for Sustainable Development (WBCSD).

Σχόλια