Συμφωνία BP Solar και Jabil για ηλιακά πάνελ στην Πολωνία

0
16

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

solar-panels-bpsolar-jabilΣτρατηγική συμφωνία για την κατασκευή ηλιακών πάνελ υπέγραψαν η BP Solar και η Jabil Circuit, εισάγοντας νέα δεδομένα στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας.

Τα ηλιακά πάνελ θα τοποθετηθούν στις εγκαταστάσεις της Jabil στην Πολωνία και η δυναμική τους σε πρώτη φάση θα φτάσει τα 45 MW.

Με βάση τη συμφωνία, η Jabil θα κατασκευάσει τα πάνελ σύμφωνα με τις προδιαγραφές της BP Solar ώστε να είναι εγγυημένη η ποιότητα των προϊόντων.

Σε δηλώσεις του ο εκτελεστικός διευθυντής της BP Solar, Reyad Fezzani, τόνισε ότι είναι ικανοποιημένος από τη συμφωνία με την Jabil καθώς η ευρωπαϊκή αγορά είναι μια από τις σημαντικότερες για την BP.

«Διαλέξαμε την  Jabil με κριτήριο τη μείωση του κόστους παραγωγής των ηλιακών πάνελ, ενώ προσπαθούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας προϊόντα ύψιστης ποιότητας. Πιστεύουμε ότι η κατασκευαστική τελειότητα της Jabil θα ικανοποιήσει απόλυτα τις απαιτήσεις της BP σε ό,τι αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την αξιοπιστία των προϊόντων», προσέθεσε ο κ. Fezzani.

Τον Απρίλιο η BP Solar ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να περιορίσει τις κατασκευαστικές της δραστηριότητες σε παγκόσμιο επίπεδο, κλείνοντας εγκαταστάσεις και προχωρώντας σε απολύσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιο παραγωγής ηλιακών πάνελ στο Φρέντερικ του Μέριλαντ, με αποτέλεσμα 140 άνθρωποι να μείνουν άνεργοι.

Σχόλια