4ο Παγκόσμιο Φόρουμ Ρυθμιστικών Θεμάτων Ενέργειας

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

4th-energy-forum-athensΤην έναρξη των εργασιών του 4ου Παγκοσμίου Φόρουμ Ρυθμιστικών Θεμάτων Ενέργειας, κήρυξε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, διατυπώνοντας τις βασικές πολιτικές θέσεις της χώρας στα κρίσιμα ζητήματα της Ενέργειας.

Στο εν λόγω Φόρουμ συμμετέχουν εκπρόσωποι από των ρυθμιστικών αρχών από πολλές χώρες του κόσμου και διοργανώνεται από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ευρωπαίων Ρυθμιστών Ενέργειας (CEER), σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών από τις 19 έως και 21 Οκτωβρίου.

Ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε στην ομιλία του, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η Πράσινη Ανάπτυξη, η αντικατάσταση των παλαιών λιγνιτικών σταθμών με νέες μονάδες καθαρού άνθρακα υψηλής απόδοσης καθώς και νέοι σταθμοί φυσικού αερίου.

Επίσης τόνισε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να βελτιώσει την οικονομική αποδοτικότητα του ενεργειακού συστήματος, να αναπτύξει την χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της χώρας.

Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι το 20% της ενέργειας θα προέρχεται από τις ΑΠΕ μέχρι το 2020, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η πολιτική για το περιβάλλον και τις μεταφορές και ο νέος ενεργειακός σχεδιασμός αποτελούν τους τρεις βασικούς στόχους για να οδηγηθούμε σε μια πράσινη οικονομία, που θα καταστήσει παράλληλα την Ελλάδα ανταγωνιστική στις νέες υπηρεσίες και στα νέα προϊόντα, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιάτης.

Ακόμα αναφέρθηκε στην ενίσχυση της οικολογικής βιομηχανίας και της «πράσινης» επιχειρηματικότητας, που θα δημιουργήσει χιλιάδες πράσινες θέσεις εργασίας στη χώρα.

Για το econews. gr Λίντα Σπυρέλη

Σχόλια