Αναβάλλεται το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»;

0
8

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

program-save-energy-at-homeΑναβάλλεται προσωρινά το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», σύμφωνα με δημοσίευμα του Σκαϊ.

Το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών θα έδινε τη δυνατότητα σε περίπου 100.000 νοικοκυριά να αντικαταστήσουν τους παλιούς καυστήρες, να εγκαταστήσουν συστήματα φυσικού αερίου και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και αλλάξουν τα παλιά κουφώματα με σύγχρονα.

Το πρόγραμμα που είχε ανακοινώσει ο κ. Κωστής Χατζηδάκης επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου και προέβλεπε επιδότηση της τάξης των 120.000 ευρώ.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Σκαϊ, υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, παρότι τα χρήματα έχουν δοθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες διαδικασίες από τον πρώην υπουργό Κωστή Χατζηδάκη ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.

Ως εκ τούτου, τα χρήματα ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ δεν έχουν βρεθεί ακόμα σε συγκεκριμένο κωδικό ώστε να αρχίσει η υλοποίηση του προγράμματος.

Σε δηλώσεις τους, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης και Κώστας Μουσουρούλης τόνισαν ότι τα 400 εκατομμύρια ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια είναι δεσμευμένα στα περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα, ενώ σχολίασαν ότι «τα νεοφώτιστα στελέχη της κυβέρνησης δεν γνωρίζουν τη διαδικασία».

Πηγή: i-live.gr

Σχόλια