Τα κρατικά αυτοκίνητα γίνονται πράσινα

0
6

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

government-hybrid-carsΜε υβριδικά αυτοκίνητα πρόκειται να αντικατασταθούν όλα τα κρατικά αυτοκίνητα μέχρι το τέλος του 2010, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση,  θα μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των δικαιούχων των κρατικών αυτοκινήτων και θα αντικατασταθούν με αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας, υβριδικά μέχρι το τέλος του 2010.

Το Δημόσιο θα προμηθευτεί τα εν λόγω οχήματα με leasing.

Το εν λόγω μέτρο θα αυξήσει κατά 50% τα κέρδη στο Δημόσιο, από το κόστος συντήρησης των αυτοκινήτων και περίπου 30% από την κατανάλωση βενζίνης.

Επίσης ο κ. Ραγκούσης επισήμανε ότι θα επανακαθοριστούν τα ανώτατα όρια κατανάλωσης βενζίνης για τα κρατικά αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας, τα οποία θα μειωθούν κατά 30%.

Το ανώτατο όριο κυβισμού που θα έχουν τα νέα κρατικά αυτοκίνητα θα είναι τα 1,600 κυβικά. Για τις αστικές μετακινήσεις θα χρησιμοποιούνται αυτοκίνητα μόνο των 1,400 κυβικών.

Είναι μια προσπάθεια της νέας κυβέρνησης να μειώσει τις υπέρογκες δαπάνες των πολυτελών και μεγάλου κυβισμού κρατικών αυτοκινήτων, με την αντικατάσταση τους με υβριδικά αυτοκίνητα που είναι και φιλικά προς το περιβάλλον.

Σχόλια