Ο Soros επενδύει 1 δις δολάρια σε τεχνολογίες καθαρής ενέργειας

0
0

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

soros-invests-clean-energy-technologiesΟ γνωστός δισεκατομμυριούχος George Soros ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 1 δις δολαρίων, σε τεχνολογίες καθαρής ενέργειας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ο George Soros, ο οποίος βρίσκεται στην 29η θέση της λίστας του Forbes, με τους πλουσιότερους ανθρώπους της γης, παράλληλα γνωστοποίησε την πρόθεση του, να συγκροτήσει μια νέα πρωτοβουλία κλιματικής πολιτικής, στην οποία θα δαπανά 10 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για 10 χρόνια.

Ο ουγγρικής καταγωγής Αμερικανός επενδυτής, δήλωσε σε μια συνάντηση που είχε με διευθυντικά στελέχη των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ότι η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας είναι πολιτικό πρόβλημα.

Η πρωτεύουσα της Δανίας θα φιλοξενήσει το Δεκέμβριο τη σύνοδο που θα γίνει για την επίτευξη μιας παγκόσμιας συμφωνίας για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, η οποία θα αντικαταστήσει το Πρωτόκολλο του Κιότο που λήγει το 2012, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η επιστήμη είναι σαφής, αυτό που είναι λιγότερο σαφές είναι κατά πόσο οι παγκόσμιοι ηγέτες θα επιδείξουν την πολιτική βούληση που απαιτείται για να λυθεί το εν λόγω πρόβλημα, τόνισε χαρακτηριστικά ο George George Soros.

Τα σχόλια του διεθνούς φήμης επενδυτή, ήρθαν μια ημέρα αφότου, τελείωσαν οι διαπραγματεύσεις για την κλιματική αλλαγή στη Σύνοδο της Μπανγκόγκ, οι οποίες κατέληξαν σε αδιέξοδο, όσον αφορά το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των φτωχότερων χωρών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και για τις μειώσεις των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου των πλουσιότερων χωρών.

Ο κ. Soros επισήμανε ότι θα θέσει αυστηρά κριτήρια για τις επενδύσεις του στις τεχνολογίες καθαρής ενέργειας.

Θα αναζητήσω επικερδείς ευκαιρίες, αλλά θα επιμείνω ότι οι εν λόγω επενδύσεις που θα γίνουν θα συμβάλλουν πραγματικά στην επίλυση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε ο ίδιος.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

Σχόλια