Στο Τέξας το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο του κόσμου

0
31

Περιβάλλον – Ενέργεια – Οικολογία

news-texas-wind-farmΤο μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στον κόσμο κατασκεύασε στο Τέξας η εταιρεία E.ON. Climate and Renewables, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Το τεράστιο αιολικό πάρκο κοντά στο Roscoe, έκτασης 400.000 στρεμμάτων, έχει εγκαταστάσεις σε τέσσερις επαρχίες και διαθέτει 627 γεννήτριες με δυναμικό παραγωγής ενέργειας 781,5 MW.

«Για την υλοποίηση του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου στον κόσμο δαπανήθηκε τουλάχιστον 1 δις. δολάρια, υπεγράφησαν συμφωνίες με 300 ιδιοκτήτες γης στην περιοχή και προσελήφθησαν περίπου 500 εργάτες», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της E.ON. Climate and Renewables που εδρεύει στη Γερμανία.

Το 2006 το Τέξας πρωτοστάτησε στον τομέα της αιολικής ενέργειας καθώς η δυναμική του έφτανε τα 2.400 MW και σταδιακά αυξήθηκε στα 8.335 MW.

Σε αντίθεση με την εκμετάλλευση ορυκτών καυσίμων, η αιολική ενέργεια δεν συνεπάγεται παραγωγή αερίων του θερμοκηπίου που ευθύνονται για την κλιματική αλλαγή, ενώ σε κανένα στάδιο δεν απαιτεί χρήση νερού.

Μεταξύ άλλων, τα αιολικά πάρκα βοηθούν στην ανάκαμψη της οικονομίας ειδικά στις αραιοκατοικημένες περιοχές, όπως ορισμένες από τις επαρχίες του Τέξας.

Η γερμανική E.ON. Climate and Renewables διαχειρίζεται περίπου 2.600 MW της παγκόσμιας παραγωγής παγκοσμίως.

Το αιολικό πάρκο του Roscoe αναμένεται να τροφοδοτήσει περισσότερα από 230.000 νοικοκυριά.

Στο Τέξας ήδη κατασκευάζονται και άλλες εγκαταστάσεις παραγωγής αιολικής ενέργειας, γεγονός που σημαίνει ότι η δυναμική στην περιοχή αναμένεται να διπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια.

Για το econews.gr Φ. Νικολάου

Σχόλια