Χρήση βιοκαυσίμων στα αεροπλάνα μέχρι το 2020

0
11

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

biofuels-airlines-until-2020Οι εταιρείες του κλάδου των αερομεταφορών ανακοίνωσαν, ότι θα βελτιώσουν την ενεργειακή αποδοτικότητα τους και θα μειώσουν τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα σε πολύ χαμηλότερα από τα κατώτερα όρια που έχουν επιβληθεί.

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), η οποία αντιπροσωπεύει 230 αεροπορικές εταιρείες, ανακοίνωσε ότι οι αερολιμένες, οι εταιρείες αεροδιαστημικής και οι αερομεταφορές δεσμεύονται να βελτιώσουν την ενεργειακή τους αποδοτικότητα κατά 1,5% ετησίως, μέχρι το 2020.

Παράλληλα, τέθηκε ως στόχος η μηδενική αύξηση των εκπομπών του CO2 και η μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα κατά 50% το 2050, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2005.

Ο γενικός διευθυντής της ΙΑΤΑ Giovanni Bisignani, δήλωσε ότι οι αεροπορικές εταιρείες, έχουν θέσει πιο φιλόδοξους στόχους για τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, καθώς προβλέπεται ότι από το 2020 θα χρησιμοποιούν ένα ποσοστό της τάξης 6% με 7% βιοκαυσίμων στα αεροπλάνα.

Ο Giovanni Bisignani ξεκαθάρισε ότι η ΙΑΤΑ, ενδιαφέρεται να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα των καυσίμων της κατά 1,5% ετησίως μέχρι το 2020, επίσης ενδιαφέρεται για τη χρήση εξελιγμένων τεχνολογιών, βιοκαυσίμων, αλλά και για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας στα αεροδρόμια.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

Σχόλια