Ακτιβιστές διαμαρτύρονται στη στέγη του βρετανικού Κοινοβουλίου

0
4

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

news-protesters-arrested-parliement-rooftopΕίκοσι ακτιβιστές της Greenpeace συνελήφθησαν τη Δευτέρα από τη βρετανική αστυνομία, επειδή παραβίασαν προστατευόμενο χώρο.

Πιο συγκεκριμένα, 55 περίπου ακτιβιστές σκαρφάλωσαν το πρωί της Κυριακής στη στέγη του βρετανικού Κοινοβουλίου, ζητώντας περισσότερα και αποτελεσματικότερα μέτρα από την κυβέρνηση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Τα μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης σκαρφάλωσαν στη στέγη του Κοινοβουλίου χρησιμοποιώντας σκάλες και ύψωσαν κίτρινα πανό  που έγραφαν «Αλλάξτε την πολιτική – Σώστε το κλίμα».

Με αυτό τον τρόπο οι ακτιβιστές θέλησαν να τραβήξουν την προσοχή των πολιτών και να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση, εν όψει της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

«Ενώ απομένουν μόνο δυο μήνες μέχρι την κρίσιμη Σύνοδο στην Κοπεγχάγη – η οποία κινδυνεύει να αποτύχει- η Βρετανία αρνείται να αναλάβει ουσιαστικές δεσμεύσεις για την αλλαγή της κατάστασης», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Greenpeace στο Διαδίκτυο.

«Ο χρόνος είναι μετρημένος. Οι επιστήμονες λένε ότι απομένουν λίγα χρόνια για να σώσουμε τον πλανήτη», δήλωσε μια εκ των ακτιβιστών.

Οι περισσότεροι από τους ακτιβιστές παραμένουν στη στέγη του κτιρίου, ενώ η αστυνομία συνέλαβε περίπου 20 άτομα.

Τον Φεβρουάριο του 2008, μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων είχαν καταλάβει και πάλι τη στέγη του Κοινοβουλίου, αντιδρώντας στην επέκταση του αεροδρομίου Χίθροου.

Υπενθυμίζεται ότι η Σύνοδος του ΟΗΕ για το κλίμα θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο στη Δανία, με τη συμμετοχή περίπου 190 κρατών.

Στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης θα υπογραφεί μια νέα συμφωνία αναφορικά με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, η οποία θα αντικαταστήσει το Πρωτόκολλο του Κιότο που λήγει το 2012.

Για το econews.gr  Φ. Νικολάου

Σχόλια