Το πρώτο υποθαλάσσιο υπουργικό συμβούλιο

0
3

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

malvides-ministers-underwater-cabinetΟι υπουργοί των Μαλβίδων ετοιμάζονται για το πρώτο υποθαλάσσιο υπουργικό συμβούλιο στο κόσμο, που έχει ως στόχο να τραβήξει την προσοχή των παγκόσμιων ηγετών για την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Οι Μαλβίδες είναι το πρώτο κρατίδιο που απειλείται από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, καθώς είναι σε χαμηλό υψόμετρο από την επιφάνεια της θάλασσας, μόλις δύο μέτρα.

Τα νησιά των Μαλβίδων βρίσκονται στον Ινδικό Ωκεανό και απειλούνται από την αύξηση των επιπέδων της στάθμης των ωκεανών.

Ο πρόεδρος Mohamed Nasheed, ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο κάτω από τη θάλασσα, με σκοπό να τραβήξει την προσοχή των παγκόσμιων ηγετών στις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν στην Κοπεγχάγη το Δεκέμβριο, για μια κοινή συμφωνία για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Στις 17 Οκτωβρίου οι υπουργοί θα φορέσουν τις υποβρύχιες στολές τους και θα καταδυθούν 6 μέτρα κάτω από τη θάλασσα για 20 λεπτά και θα επικοινωνούν μεταξύ τους με νοήματα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο του προέδρου Mohamed Nasheed.

Θέλουμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στο κόσμο, με την εν λόγω ενέργεια, για την άμεση λήψη δραστικών μέτρων για να αποφευχθεί μια αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη που θα έχει ως αποτέλεσμα την άνοδο της στάθμης των ωκεανών, δήλωσε ο Πρόεδρος των Μαλβίδων.

Επίσης, ο Πρόεδρος τον περασμένο μήνα είχε ανακοινώσει ότι θα επιβάλλει πράσινο φόρο στους ξένους τουρίστες που θα επισκέπτονται τα νησιά των Μαλβίδων με σκοπό τη χρηματοδότηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

Σχόλια