Οι ΗΠΑ «μπλοκάρουν» τις συζητήσεις για την κλιματική αλλαγή

0
4

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

us-threatens-derail-climate-talksΟι ΗΠΑ παρεμποδίζουν την επίτευξη μιας ουσιαστικής συμφωνίας για την κλιματική αλλαγής, καθώς αρνούνται να χρησιμοποιηθούν ως βάση, οι όροι του Πρωτόκολλου του Κιότο.

Το Πρωτόκολλο του Κιότο, είναι η βάση, των διαπραγματεύσεων που θα γίνουν στην Σύνοδο της Κοπεγχάγης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Οι ΗΠΑ και η Κίνα δεν είχαν υπογράψει το Πρωτόκολλο του Κιότο.

Η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ που μετέχει στις συζητήσεις για τη κλιματική αλλαγή σε συνέδριο στη Μπανγκόγκ, πιέζει τις πλούσιες χώρες για την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας, αντίθετα με το Πρωτόκολλο του Κιότο, η οποία θα αναγκάζει όλες τις χώρες να μειώσουν τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου.

Στην Μπανγκόγκ, όπου διεξάγεται το Συνέδριο για τη Κλιματική Αλλαγή, ο ΟΗΕ ελπίζει ότι θα μπουν οι βάσεις για τη συμφωνία στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης.

Η ΕΕ υποστήριξε την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας, αλλά με την προϋπόθεση να στηρίζεται στις βασικές αρχές του Πρωτόκολλο του Κιότο.

Η Κίνα καθώς και πολλές αναπτυσσόμενες χώρες, υποστηρίζουν τη θέση των ΗΠΑ.

Απομένουν περίπου δύο μήνες πριν τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης και οι ΗΠΑ και η Κίνα παρεμποδίζουν την επίτευξη μιας ουσιαστικής συμφωνίας.

Οι ΗΠΑ αρνούνται να δεσμευθούν ότι θα μειώσουν τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2020.

Και όλα αυτά γίνονται την ώρα που προσπαθούν χιλιάδες άνθρωποι να προστατευθούν από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

Σχόλια