Η Θεσσαλονίκη δεν δέχεται τσίρκο με ζώα

0
25

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

thessaloniki-forbid-circus-animalsΗ περιβαλλοντική οργάνωση ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ διαμαρτυρήθηκε έξω από τσίρκο στη Θεσσαλονίκη στις 10 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι τα ζώα θα απείχαν από τις παραστάσεις του, αλλά και για να δουν τις συνθήκες παραμονής τους πίσω από την τέντα του τσίρκου.

Το θέμα απασχόλησε όλα τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης, καθώς ο Δήμαρχος Πολίχνης αδειοδότησε το τσίρκο χωρίς να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία, οπότε και μετά από συνεχή πίεση συγκεντρώθηκαν τα νόμιμα δικαιολογητικά για τη συνέχιση των παραστάσεων του τσίρκου χωρίς ζώα.

Έτσι οι τίγρεις, τα λιοντάρια, ο ιπποπόταμος, τα άλογα, οι καμήλες και τα άλλα ζώα θα έμεναν στα κλουβιά τους, αλλά τουλάχιστον εκτός παραστάσεων όλο το διάστημα παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη.

Το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης, ζητά η εν λόγω περιβαλλοντική οργάνωση, να ακολουθήσουν όλοι οι δήμοι της Ελλάδας, μιας και το νομοσχέδιο που θα απαγορεύσει ολοκληρωτικά την είσοδο τσίρκων με ζώα στην Ελλάδα κόλλησε στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής λίγο πριν την ψήφισή του, λόγω των πρόσφατων εκλογών.

Μόνο με συνεχή πίεση θα επιτευχθεί ο στόχος της απαγόρευσης των τσίρκων με ζώα στην Ελλάδα.

Μέχρι τότε ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ζητά:

•κρατήστε μας ενήμερους για επισκέψεις τσίρκων με ζώα στην περιοχή σας.

•ενημερώστε τοπικά φιλοζωικά σωματεία και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

•αιτηθείτε από το Δήμο στον οποίο ανήκετε να εκδώσει απόφαση δημοτικού συμβουλίου μη αδειοδότησης  παραστάσεων τσίρκων με ζώα.

•ζητήστε μας το video της κακοποίησης ελέφαντα που έλαβε χώρα πρόσφατα σε τσίρκο που λειτουργούσε στη  Φλώρινα.

•ενημερώστε τα παιδιά σας και τα σχολεία τους, καθώς και τους φίλους σας για τις πρακτικές εκπαίδευσης  των ζωών που εργάζονται σε τσίρκο καθώς και τις συνθήκες διαμονής τους, ώστε να μην δέχονται δωρεάν  εισιτήρια.

•διαμαρτυρηθείτε στα ΜΜΕ που προβάλλουν τσίρκο με ζώα.

•και κυρίως σκεφθείτε πριν επισκεφθείτε τσίρκο με ζώα, τι προϋποθέτουν ανάλογα θεάματα για την άγρια ζωή  και αν χρειαζόμαστε πια ανάλογες πρακτικές και θεάματα.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα συνεχίσει τις προσπάθειές του προκειμένου να γίνει η Ελλάδα, χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα. Γι’ αυτό σημαντικό είναι να έχει την υποστήριξη των πολιτών.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και υπογράψτε για να γίνει η Ελλάδα χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα.

Σχόλια