Πράσινα αεροπλάνα για μείωση της ρύπανσης

0
158

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

green-planes-reduce-air-pollutionΤα πράσινα αεροπλάνα αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους τα επόμενα χρόνια, φιλικά προς το περιβάλλον αφού θα εκπέμπουν μειωμένους ρύπους κατά 50%, χρησιμοποιώντας νέα καύσιμα και ειδικούς κινητήρες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές».

Ο καθηγητής Πανεπιστημίου της Καρλσρούης Sigmar Wittig, ο οποίος συμμετείχε στο συνέδριο, που διοργάνωσε η Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ με θέμα «Ενέργεια και περιβάλλον: Προκλήσεις για την επόμενη εικοσαετία», δήλωσε ότι τα επόμενα 20 χρόνια αναμένεται να διπλασιαστεί η αεροπορική κίνηση και επιβάλλεται η ανάπτυξη μιας καθαρής τεχνολογίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Από το 2020, για τα ήδη υπάρχοντα καύσιμα, θα χρησιμοποιηθούν καινούργιοι κινητήρες σε διαφορετικού σχεδιασμού αεροπλάνα, επιτυγχάνοντας μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, τόνισε ο καθηγητής.

Επίσης μελετάται η παραγωγή βιολογικών καυσίμων, όπως το υδρογόνο, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στον εν λόγω συνέδριο,  για τον αστικό σχεδιασμό μίλησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Aveiro, Carlos Borrego, σημειώνοντας ότι στις πόλεις πρέπει να δοθεί έμφαση στον προσανατολισμό των κτιρίων ώστε να υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι πόλεις θα πρέπει να γίνουν πιο «μαζεμένες», να μην χρειάζονται οι κάτοικοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να πηγαίνουν στις δουλειές τους ή στις δημόσιες υπηρεσίες, τόνισε ο Carlos Borrego.

Σχόλια