Έργο κοινού βιολογικού καθαρισμού σε 4 Δήμους του Ν. Ηλείας

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

biological-cleaning-lexainaΠράσινο φως δόθηκε για το μεγάλο έργο του κοινού βιολογικού καθαρισμού, των δήμων Ανδραβίδας – Λεχαινών- Τραγανού και Κάστρου Κυλλήνης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρίς Πύργου».

Υπογράφηκε από τα αρμόδια υπουργεία, η παραχώρηση θαλάσσιου χώρου για την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού στην περιοχή της παραλίας Λεχαινών, προκειμένου με την κατασκευή του, να μπορεί να λειτουργήσει το εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποχέτευσης Ηρακλής, Διονύσιος Γεωργόπουλος, δήλωσε ότι με την παραχώρηση του θαλάσσιου χώρου για την κατασκευή του εν λόγω αγωγού, μήκους 1400 μέτρων, ανοίγει ο δρόμος για την λειτουργία του εργοστασίου.

Η αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Αναστασία Σαραντοπούλου- Λιβαδά, δήλωσε ότι το πρόβλημα της αποχέτευσης λυμάτων ταλανίζει όλη την περιοχή. Με την υπογραφή της παραχώρησης του θαλάσσιου χώρου για την κατασκευή του εν λόγω αγωγού του βιολογικού καθαρισμού, ανοίγει ο δρόμος για την λειτουργία του εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων. Το εν λόγω εργοστάσιο είναι πολλά χρόνια χτισμένο, αλλά χωρίς τον αγωγό δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Παράλληλα σε ότι αφορά την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, κατατέθηκε φάκελος για την ένταξη στο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και ειδικά στο ΥΠΕΧΩΔΕ, όπου ζητάμε τα υπόλοιπα χρήματα 6 εκατομμύρια ευρώ, για να ολοκληρωθούν όλα τα δίκτυα εσωτερικής σύνδεσης, για την λειτουργία του εργοστασίου, συμπλήρωσε η κα Λιβαδά.

Είμαστε στον κατάλληλο δρόμο, όταν δοθούν οι ανάλογες χρηματοδοτήσεις να λειτουργήσει ο βιολογικός καθαρισμός Λεχαινών- Ανδραβίδας-Τραγανού και μελλοντικά να βάλουμε και τις υπόλοιπες περιοχές, πρόσθεσε η ίδια.

Σχόλια