Η Ινδία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τη ξηρασία

0
134

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

india-worst-droughtΟξύτατο είναι το πρόβλημα με τη ξηρασία που απειλεί την Ινδία, καθώς είναι η χειρότερη των τελευταίων 40 χρόνων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Οι βροχοπτώσεις είναι περίπου 23% κάτω του μετρίου για αυτή την εποχή, δήλωσαν επίσημοι αξιωματούχοι.

Η Ινδία είναι δεύτερη στο κόσμο σε παραγωγή ρυζιού, ζάχαρης και σιταριού. Εκατομμύρια αγρότες στήριζαν τις ελπίδες τους στους μουσώνες, όπου θα τους βοηθούσαν να αυξηθούν οι σοδειές τους.

Επίσημοι αξιωματούχοι χαρακτήρισαν «αδύναμους» τους φετεινούς μουσώνες και υποστηρίζουν ότι θα υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Η τετράμηνη περίοδος των μουσών τελείωσε και οι βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν ήταν πολύ λιγότερες.

Στο βορειοδυτικό τμήμα της Ινδίας, μειώθηκαν κατά 36%, ενώ στο νοτιοδυτικό τμήμα κατά 7%.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα, καθώς οι βροχές εμφανίστηκαν στις περισσότερες περιοχές της χώρας τον Αύγουστο, ύστερα από μια έντονη περίοδος ξηρασίας τον Ιούνιο.

Ο Πρωθυπουργός της Ινδίας Manmohan Singh, δήλωσε ότι υπάρχουν αρκετά αποθέματα τροφίμων και δεν πρόκειται να απειληθεί η χώρα από την πείνα.

Πολλοί αγρότες όμως αντιμετωπίζουν προβλήματα με την άρδευση των καλλιεργειών τους, ενώ οι τιμές βασικών προιόντων, όπως η ζάχαρη, έχουν αυξηθεί, λόγω σημαντικών ελλείψεων.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

Σχόλια