Επιχείρηση καθαρισμού σε χειμάρρους στο Ν. Μαγνησίας

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

cleaning-operation-torrentsΠερισσότεροι από 20 τόνοι σκουπιδιών κα φερτών υλών, έχουν απομακρυνθεί από τους χείμαρρους Κραυσίδωνα και Ξηριά από τα συνεργεία του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας (ΝΑΜ), στο πλαίσιο καθαρισμού εν όψει της χειμερινής περιόδου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλία Βόλου».

Παράλληλα συνεχίζονται οι καθαρισμοί και στους υπόλοιπους χειμάρρους του πολεδομικού συγκροτήματος, ενώ εκτιμάται ότι οι παρεμβάσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Μεγαλύτερη βαρύτητα δίνεται στα σημεία των χειμάρρων που στο παρελθόν έχουν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα.

Τα κλιμάκια υπαλλήλων του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΝΑΜ, προχωρούν σε αυτοψία όλων των χειμάρρων , αρμοδιότητας της Νομαρχίας, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν φερτές ύλες και σκουπίδια που εμποδίζουν την ομαλή ροή των υδάτων.

Ο προιστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΝΑΜ, Χ. Τσαμπάζης, δήλωσε ότι γίνονται προσπάθειες, προκειμένου να μη δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα ,κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου με την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων στους χειμάρρους της περιοχής.

Για το καθαρισμό λόγω της δυσκολίας να χρησιμοποιηθεί μηχάνημα, οι εργασίες θα γίνουν από ειδικό συνεργείο, για την απομάκρυνση των σκουπιδιών και των φερτών υλών.

Σχόλια