Η Timberland συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος

0
6

Περιβάλλον-Ενέργεια-Οικολογία.

timberland-contribution-environment-protectionΗ εταιρεία Timberland έχει ως βασικό της στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιεί ως υλικό κατασκευής για τις σόλες σε ορισμένα από τα υποδήματα της, ανακυκλωμένα ελαστικά αυτοκινήτων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Κάθε εργοστάσιο και κάθε προϊόν που παράγει η εν λόγω εταιρεία, εναρμονίζεται με τους κώδικες δεοντολογίας που ορίζονται από την υπεύθυνη κοινωνική στάση απέναντι στο περιβάλλον και στους πολίτες.

Η Timberland στοχεύει σε ένα πιο καθαρό περιβάλλον μέσω της μείωσης των εκπομπών του CO2 μέχρι το 2010, στη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, επενδύσεις στις καθαρές και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και στη βελτίωση του δικτύου μεταφοράς.

Κατά τη διάρκεια παραγωγής σε ορισμένα από τα προϊόντα της, χρησιμοποιεί οργανικό βαμβάκι, ανακυκλώσιμα υλικά, όπως ελαστικά αυτοκινήτων για τις σόλες και ανακυκλωμένο χαρτόνι για τη συσκευασία των παπουτσιών.

Επίσης οι φόδρες στο εσωτερικό των παπουτσιών και τα καλαπόδια προέρχονται από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια.

Η εν λόγω εταιρεία χρησιμοποιεί ένα δείκτη τον Green Index, που μετρά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη χρήση χημικών ουσιών και την κατανάλωση των φυσικών πόρων κατά τη διάρκεια κατασκευής των υποδημάτων.  Όσο πιο κοντά είναι ο εν λόγω δείκτης στο μηδέν τόσο πιο μικρή είναι η επίπτωση στο περιβάλλον από την παραγωγή του προϊόντος. Η αριθμητική τιμή του δείκτη αναγράφεται σε κάθε συσκευασία.

Σχόλια