Ελλιπή τα μέτρα πρόληψης για τη λίμνη Κορώνεια

0
4

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

insufficient-measures-protection-lake-koroneiaΤα μέτρα για την πρόληψη της υποβάθμισης της λίμνης Κορώνειας είναι ανεπαρκή, υποστηρίζει η ΕΕ, όπως προκύπτει από την απάντηση του γραφείου του επιτρόπου Περιβάλλοντος Σταύρου Δήμα, σε ερώτηση που έκανε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνας Αρσένης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συνεχίζονται οι παράνομες γεωτρήσεις, δεν έχουν καθιερωθεί νέες μέθοδοι άρδευσης και δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα το προβλεπόμενο αποχετευτικό δίκτυο για τα αστικά λύματα στο Λαγκαδά.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαικό Δικαστήριο. Εκτός από το πολύτιμο οικοσύστημα της λίμνης, κινδυνεύουν να χαθούν και τα κονδύλια ύψους 20,1 εκατομμυρίων ευρώ που προβλέπονται από το ταμείο συνοχής για την προστασία του οικοσυστήματος.

Ο Δημήτρης Γιωτάκος, νομικός σύμβουλος του έλληνα επιτρόπου Περιβάλλοντος Σταύρου Δήμα, δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει καμία από τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η ΕΕ και αυτός είναι ο λόγος που κινήθηκε η διαδικασία παραπομπής της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σχόλια