Επεκτείνεται ο βιολογικός καθαρισμός στο Δήμο Τρικκαίων

0
42

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

biological-cleaning-trikalaΔόθηκε το πράσινο φως από τη Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για τη μελέτη περιβαλλοντικών όρων που είχε καταθέσει ο Δήμος Τρικκαίων για την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού που υπάρχει στον περιφερειακό του Ριζαριού, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρωινός Λόγος Τρικάλων».

Η δημοτική αρχή καλείται τώρα να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ξεκινήσει η δρομολόγηση του έργου για την ένταξη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Το έργο έχει συνολικό κόστος 14 εκατομμύρια ευρώ και θα ενταχθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Τρικκαίων κ. Ταμήλο, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους του βιολογικού καθαρισμού, για το οποίο έχει σχεδιαστεί η επέκταση του, που περιλαμβάνει κατασκευή νέων δεξαμενών και εγκαταστάσεων.

Βάση της μελέτης που εκπονήθηκε να σχεδιαστεί η νέα εργολαβία από το Δήμο Τρικκαίων.

Θα υπάρξουν τρεις νέες δεξαμενές αερισμού στο βιολογικό καθαρισμό, ένα συμπυκνωτή λάσπης και μια δεξαμενή καθίζησης για τα λύματα, εξήγησε ο Δήμαρχος.

Η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού θα καλύψει πολλές περιοχές, όπως τις Καρυές, το Φλαμούλι, τα Αμπελάκια, ένα τμήμα της Αγίας Μονής, το Πυργετό και το Πύργο.

Η κατασκευή του αγωγού από το Ριζαριό  μέχρι τις εν λόγω περιοχές, θα κοστίσει περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά μαζί με τις νέες δεξαμενές το έργο θα φθάσει τα 14 εκατομμύρια ευρώ.

Σχόλια