Το πρόβλημα με τα απορρίμματα στη Σαμοθράκη επιστρέφει …

1
8

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

problems-waste-management-samothraki2Το πρόβλημα με τα απορρίμματα στο νησί της Σαμοθράκης, το οποίο κινδύνεψε υγειονομικά πριν από μήνες, επιστρέφει μετά τη δικαστική απόφαση με την οποία απαγορεύεται η λειτουργία του ΧΑΔΑ των Θέρμων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μαχητής Θράκης».

Ο δήμαρχος του νησιού κ. Πετρούδας, δήλωσε ότι δυστυχώς το πρόβλημα με τα σκουπίδια της Σαμοθράκης επανέρχεται και πάλι στην επικαιρότητα. Το εν λόγω θέμα συνδέεται με όλο το σύστημα λειτουργίας που έχει ήδη δρομολογηθεί.

«Η κατασκευή του ΧΥΤΗ που έχει χωροθετηθεί στην περιοχή του Αγκίστρου με όλες τις άδειες, από την αρχαιολογία και τη διεύθυνση δασών έχουν βγει, τα τοπογραφικά, όμως δυστυχώς καθυστερεί η χρηματοδότηση για να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία ανακύκλωσης. Έχει υπογραφεί συμφωνητικό, τόσο με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης Απορριμμάτων όσο και με την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Διαχειρίσεις Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, για να προχωρήσουμε στην ανακύκλωση», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Πριν από ένα μήνα, η Ε.Ε.Α.Α. προμήθευσε το Δήμο Σαμοθράκης με 50 κάδους ανακύκλωσης, για να ξεκινήσει το πρόγραμμα. Αυτή τη στιγμή αναθέσαμε το έργο της κατασκευής των σιδερένιων πλαισίων. Έτσι, σε διάφορα σημεία του νησιού θα τοποθετηθούν τα εν λόγω πλαίσια, όπου μέσα θα υπάρχουν κάδοι της ανακύκλωσης και των κοινών απορριμμάτων», συμπλήρωσε ο Δήμαρχος.

Επίσης αναφέρθηκε ότι έχει δημοπρατηθεί η κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Παράλληλα έχει ξεκινήσει η κατασκευή στου Σ.Μ.Α. στην Σκλαβούνα, όπου θα μεταφέρονται τα ανακυκλώσιμα υλικά και στη συνέχεια θα μεταφέρονται στο ΚΔΑΥ Αλεξανδρούπολης, το οποίο επρόκειτο να λειτουργήσει το Μάιο, άλλα τελικά  θα γίνει το Νοέμβριο. Το ένα θέμα επηρεάζει το άλλο, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτή η καθυστέρηση», δήλωσε ο Δήμαρχος.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.