Ο Γ. Μανιάτης παρουσιάζει το βιβλίο του για την πράσινη ανάπτυξη

0
53

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

presentation-book-challenge-green-developmentΤη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, ο υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ, καθ. Γιάννη Μανιάτης, παρουσιάζει το νέο του βιβλίο «Η πρόκληση της Πράσινης Ανάπτυξης», το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη, στη Στοά του Βιβλίου, στην Αίθουσα Λόγου, στις 19:30 το απόγευμα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Ο Καθηγητής κ. Δημ. Λάλας, Μηχανικός Περιβάλλοντος,

Ο κ. Γιάννης Αλαβάνος, Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και

Ο κ. Δημ Ασημακόπουλος, Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ.

Το συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει η κα Βίκυ Φλέσσα, Δημοσιογράφος.

Στα κείμενα του συγγραφέα καταγράφονται οι δυνατότητες εφαρμογών στη χώρα του εναλλακτικού μοντέλου της Πράσινης Ανάπτυξης, των αρχών της Καινοτομίας και της άσκησης πολιτικής με βάση τις αρχές της Χωρικής Συνοχής και ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα ζητήματα της Πράσινης Επιχειρηματικότητας, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στον τομέα του Περιβάλλοντος («πράσινα κολάρα»), της ορθολογικής διαχείρισης του υδατικού δυναμικού της χώρας, των εφαρμογών εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια, κ.ά.

Σημαντική θέση καταλαμβάνουν οι αναλύσεις και τοποθετήσεις του Γιάννη Μανιάτη για τα μεγάλα ζητήματα του Εθνικού Χωροταξικού Πλαισίου, του Ειδικού Χωροταξικού για τον Τουρισμό, καθώς, επίσης, και των μέτρων που απαιτούνται για τη βιώσιμη ανάπτυξη των Μητροπολιτικών Κέντρων της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη), καθώς και των άλλων μεγάλων ελληνικών πόλεων.

Το βιβλίο προλογίζει ο «πράσινος» (οικολόγος) Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος, στο κλείσιμο του κειμένου του, ο Πατριάρχης, γράφει: «Επευλογούμεν, όθεν, Πατριαρχικώς το πόνημα υμών το υπό τον τίτλον «Η Πρόκληση της Πράσινης Ανάπτυξης», ευχόμενοι όπως πολλοί αρεσθώσιν εξ αυτού διδάγματα και σοφίαν δια την σωστήν διαχείρισιν του περιβάλλοντος, Εσχάτη γαρ ώρα εστίν. Οι καιροί ού μενετοί».

Στο τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου, με τίτλο «Ατάκτως Ερριμμένα», ο συγγραφέας έχει συγκεντρώσει από διεθνείς και ελληνικές πηγές τις πιο ακραίες περιπτώσεις υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Σχόλια