Οι εταιρίες στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Διακήρυξη Παράκτιας Αιολικής Ενέργειας

0
10

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

offshore-wind-energy-declerationΠερισσότεροι από 140 εκπρόσωποι εταιρειών σε 38 χώρες, υπέγραψαν την Ευρωπαϊκή Διακήρυξη για την Παράκτια Αιολική Ενέργεια, καλώντας τις κυβερνήσεις και την ΕΕ, να δώσουν την απαραίτητη πολιτική και νομοθετική στήριξη για την ανάπτυξη της βιομηχανίας αιολικής ενέργειας, σύμφωνα με στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας (EWEA).

Τα παράκτια αιολικά πάρκα μπορούν να τροφοδοτήσουν την Ευρώπη, με επταπλάσια ενέργεια από εκείνη που είναι διαθέσιμη σήμερα και τα προγράμματα για τη παράκτια αιολική ενέργεια που βρίσκονται σε διάφορα στάδια εξέλιξης, αν ολοκληρωθούν μπορούν να καλύψουν το 10% της ενεργειακής ζήτησης, υποστηρίζει η EWEA.

Η Διακήρυξη δεσμεύει τις επιχειρήσεις να εξασφαλίσουν ένα ικανοποιητικό εφοδιασμό από ανεμογεννήτριες, υλικά που χρειάζονται για την εγκατάσταση και δημιουργία των αιολικών πάρκων με σκοπό να εκμεταλλευτούν την εν λόγω πράσινη ενέργεια. Επίσης καλεί την ΕΕ και τα κράτη μέλη να λάβουν μέτρα για να προχωρήσουν τα προγράμματα για την παράκτια αιολική ενέργεια.

Οι επιχειρήσεις στηρίζουν την εν λόγω Διακήρυξη, επειδή γνωρίζουν τις τεράστιες δυνατότητες του τομέα της αιολικής ενέργειας, δήλωσε ο Christian Kjaer, εκπρόσωπος της  EWEA.

Αν τα προγράμματα για την ανάπτυξη της παράκτιας αιολικής ενέργειας υλοποιηθούν, τότε θα δημιουργηθούν χιλιάδες πράσινες θέσεις εργασίας και μια νέα πράσινη οικονομία θα αναπτυχθεί, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Εταιρείες από όλο τον κόσμο υπέγραψαν την εν λόγω Διακήρυξη, όπως η DONG Energy, E.ON Climate & Renewables, EnBW, GE Energy, Mainstream Renewable Power Ltd, SIEMENS Wind Energy και Renewable Energy Systems.

Επίσης υπέγραψαν πολλοί εκπρόσωποι κυβερνήσεων, ΜΚΟ, Πανεπιστημίων και ΜΜΕ.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

Σχόλια