Βιβλίο για το Περιβάλλον για πρώτη φορά στα σχολεία

1
14

Περιβάλλον – Ενέργεια – Οικολογία:

news-environmental-book-schoolsΈνα ειδικό βιβλίο για το Περιβάλλον, που απευθύνεται στους μεγαλύτερους μαθητές του δημοτικού, εκπόνησε το ΥΠΕΧΩΔΕ με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων.

Με τη συνδρομή του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων, το βιβλίο θα διανεμηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας σε όλους τους μαθητές της έκτης δημοτικού.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς επισήμανε ότι «Στόχος αυτού του βιβλίου που εκπονήθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ είναι τα μικρά παιδιά να έρθουν πιο κοντά στο περιβάλλον και με την βοήθεια των δασκάλων και των μεγαλυτέρων τους να τα ευαισθητοποιήσουμε για να το αγαπήσουν και να το φροντίσουν».

« Οι μαθητές της έκτης δημοτικού όλης της χώρας, έχουν την ευκαιρία, μέσα από μια επιμελημένη έκδοση, να βρουν απλές και χρηστικές συμβουλές για το πώς θα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος», τόνισε ο υπουργός.

Το βιβλίο αυτό, που απευθύνεται στην πιο ευαίσθητη, περιβαλλοντικά, κατηγορία ανθρώπων, δηλαδή τα παιδιά, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

– Στοιχεία για τον Πλανήτη Γη, κατανοητά και εικονογραφημένα για να μάθουν οι μελλοντικές γενιές τρόπους για το πώς να σέβονται το περιβάλλον στην καθημερινή τους ζωή .

– Καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης μέσα από δραστηριότητες, παιχνίδια, κουίζ και σταυρόλεξα.

– Ενημέρωση για την ανακύκλωση και την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας με στόχο έναν οικολογικό τρόπο συμπεριφοράς στην πόλη, στο σπίτι και στο σχολείο.

«Εύχομαι προσωπικά το βιβλίο αυτό να αποτελέσει μια καλή αφορμή για συζήτηση και προβληματισμό στις σχολικές αίθουσες. Μην ξεχνάμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι στα χέρια των παιδιών μας», κατέληξε ο κ. Σουφλιάς.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΧΩΔΕ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.