Το πόρισμα για την καταστροφική φωτιά στη ΒΑ Αττική

0
4

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

conclusion-catastrophic-fire-attiki1Σοβαρές ελλείψεις σε συντονισμό και οργάνωση διαπίστωσε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, στο πόρισμα του για την καταστροφική πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

Στο πόρισμα επισημαίνεται ότι τα πυροσβεστικά οχήματα καθυστέρησαν να μεταβούν στο τόπο της πυρκαγιάς, επειδή δεν είναι εφοδιασμένα με το σύστημα εντοπισμού GPS.

Όσον αφορά το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, δεν είχε άμεση εποπτεία των επιχειρήσεων, αφού δεν διαθέτει δορυφορικά συστήματα παρακολούθησης της φωτιάς και οι πληροφορίες διαβιβάζονται μέσω ασυρμάτου και κινητών τηλεφώνων.

Επίσης ο κος Ρακιντζής τονίζει στο πόρισμα του, ότι υπήρχε έλλειψη συντονισμού και συνεργασίας στα ανώτερα στελέχη της Πυροσβεστικής, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος, ενώ ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος δεν είχε εικόνα για τη φωτιά 12 ώρες μετά την εκδήλωση της.

Τέλος το πόρισμα ολοκληρώνεται με την διαπίστωση της τεράστιας έλλειψης πυροσβεστών, με αποτέλεσμα να υπήρχε υπέρμετρη καταπόνηση στο ήδη υπάρχον προσωπικό, με συνέπεια να μειωθούν οι δυνατότητες τους λόγω της αναπόφευκτης κούρασης.

Το εν λόγω πόρισμα βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα, ο οποίος συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των υπευθύνων.

Σχόλια