Ολοκληρώνονται τα έργα κατασκευής στο ΧΥΤΑ Αιτωλοακαρνανίας

0
11

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

construction-works-finishing-xytaΠροχωρούν τα έργα κατασκευής στο ΧΥΤΑ Αιτωλοακαρνανίας, συνολικού προϋπολογισμού 8,7 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία προμήθειας του κινητού εξοπλισμού για τη λειτουργία του, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική».

Ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Θύμιος Σώκος όπως διαπίστωσε σε επίσκεψη του, έχει κατασκευασθεί το κτίριο διοίκησης, το συνεργείο και το πλυντήριο οχημάτων, η περιμετρική οδοποιία με τα έργα υποδομής της, οι κτιριακές εγκαταστάσεις επεξεργασίας των στραγγισμάτων, δεξαμενή άρδευσης- πυρόσβεσης και ολοκληρώνεται η τοποθέτηση του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Σύντομα θα παραδοθούν οι μελέτες του δρόμου πρόσβασης προς το ΧΥΤΑ από το Καστράκι, μήκους 6χλμ. και αναμένεται η δημοπράτηση του δρόμου, ενώ με απόφαση της νομαρχιακής επιτροπής υποδομών, δημοπρατείται το έργο του εφεδρικού δρόμου πρόσβασης από τη διασταύρωση Λεπενούς έως το ΧΥΤΑ της 2ης ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας, για τις ανάγκες δοκιμαστικής λειτουργίας του, προϋπολογισμού 750,000 ευρώ.

Η συνολική έκταση είναι 347 στρέμματα, το γήπεδο κατασκευής του ΧΥΤΑ καταλαμβάνει 125 στρέμματα, όπου τα 50 στρέμματα θα χρησιμοποιηθούν αρχικά για την διάθεση απορριμμάτων που παράγονται στους 11 δήμους της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου.

Ο εν λόγω ΧΥΤΑ, ο οποίος βρίσκεται στη θέση Μονοδένδρι του Δήμου Στράτου, θα εξυπηρετεί τις ανάγκες διάθεσης αστικών στερεών αποβλήτων που παράγονται στη 2η διαχειριστική ενότητα του Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

Συνολικά θα καλύπτει τις ανάγκες περίπου 107,000 κατοίκων.

Είναι ένα έργο υψίστης σημασίας για τον νομό, δήλωσε ο κος Σώκος.

Σχόλια