Το ηλεκτροκίνητο MiEV της Mitsubishi στην εκδήλωση «DRIVE ME»

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

electric-car-mitsubishi-golden-hallΟι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου Golden Hall, Κηφισίας 37Α και Σπύρου Λούη, στο Μαρούσι, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων «Drive Me», μέχρι την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της Mitsubishi σε πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα.

Το MiEV (innovative Electric Vehicle) παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. μαζί με την  πειραματική Φόρμουλα «Προμηθέας», της Ομάδας του Μετσόβιου Πολυτεχνείου «EcoMarathon», η οποία κινείται με υδρογόνο και μπορεί να διατρέξει απόσταση 1000 χιλιομέτρων με κατανάλωση ενέργειας ισοδύναμης του ενός λίτρου βενζίνης.

Το MiEV είναι το αυτοκίνητο που όλοι θα θέλουν να έχουν στο γκαράζ τους, αφού με ολονύκτια φόρτιση, από μια κοινή πρίζα, αξίας περίπου 1,20 Ευρώ, την επόμενη ημέρα θα μπορεί κάποιος να διατρέξει μια διαδρομή 160 χιλιομέτρων.

Τετραθέσιο, πλήρως εξοπλισμένο, με τελική ταχύτητα 130 χιλιομέτρων και επιταχύνσεις που συγκρίνονται με αυτοκίνητα με βενζινοκινητήρες δύο λίτρων αποτελεί πράγματι τον πρεσβευτή της νέας γενιάς αυτοκινήτων που θα αλλάξει τον τρόπο μετακίνησής στις πόλεις (και όχι μόνο).

Το MiEV θα διατεθεί στην Ελληνική αγορά το 2010 σηματοδοτώντας την επικράτηση της ηλεκτροκίνησης στα αυτοκίνητα για καθαρές, περιβαλλοντικά φιλικές και εξαιρετικά οικονομικές μετακινήσεις στο αστικό περιβάλλον των σύγχρονων μεγαλουπόλεων.

Πηγή:ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο

Σχόλια