Το Google Earth παρουσιάζει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής

1
10

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

google-earth-shows-climate-change-impactsΟι ηγέτες από όλο τον κόσμο θα συμμετέχουν το Δεκέμβριο στη Σύνοδο Κορυφής στη Κοπεγχάγη, για να υπογράψουν μια κοινή συμφωνία για την κλιματική αλλαγή.

Σκοπός της συνόδου, είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας με στόχο τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου, προκειμένου να αποφευχθούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Επιπλέον στόχος της συνόδου είναι, η στήριξη της διεθνούς κοινότητας στη λήψη και εφαρμογή αναγκαίων μέτρων, για την αντιμετώπιση του εν λόγω φαινομένου.

Η συνθήκη που θα υπογραφεί στη Σύνοδο του ΟΗΕ, είναι γνωστή με την ονομασία COP15.

Η Google σε συνεργασία με τη κυβέρνηση της Δανίας, θα προωθήσει μια σειρά βίντεο μέσω της εφαρμογής Google Earth, που θα παρουσιάζουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο πλανήτη και τις λύσεις για την αντιμετώπιση της.

Για τη δημιουργία των βίντεο, έχουν συλλεχθεί πληροφορίες από την Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) και θα παρουσιαστούν στο Google Earth διάφορα σενάρια για τις επιπτώσεις που θα υπάρχουν στο πλανήτη, από τις ενδεχόμενες αυξήσεις των θερμοκρασιών, καθ όλη τη διάρκεια του αιώνα.

Το πρώτο βίντεο που δημιουργήθηκε έχει τίτλο «Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής», με αφηγητή τον Al Gore και έχει δημοσιευτεί στο Google Earth.

Επίσης σε συνεργασία με τη δανέζικη Κυβέρνηση, η Google δημιούργησε ένα κανάλι στο YouTube με την ονομασία «YouTube COP15 channel». Στον εν λόγω διαδικτυακό κανάλι θα μπορεί ο καθένας να διατυπώνει τη γνώμη του και τις ερωτήσεις του για την Κλιματική Αλλαγή στους πολιτικούς, μέσω της πρωτοβουλίας «Raise Your Voice».

Θα γίνει διαγωνισμός και τα δύο βίντεο με τις καλύτερες ερωτήσεις θα κερδίσουν ένα ταξίδι στη Κοπεγχάγη.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΝΕΣΘΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.ΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΒΓΕΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΕΠΡΑΤΑΝ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑΝ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ.ΚΑΘΗΣΤΕ ΜΟΝΟ 15ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΟΣΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.ΠΟΣΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ;…………ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΣΧΕΔΟΝ ΙΔΙΑ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΘΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ…..

Comments are closed.