Η ξηρασία οδηγεί 4 εκατ. Κενυάτες στη πείνα

0
50

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

drought-kenya-causes-hungerΚαταστροφική ξηρασία σαρώνει την Κένυα προκαλώντας σοβαρές ελλείψεις στη παροχή νερού, καταστροφές σε κτηνοτροφία και γεωργία.

Εικόνες με εκατοντάδες νεκρές αγελάδες έχουν κάνει το γύρο του κόσμου, δείχνοντας ένα μαζικό τάφο κοντά στο Ναιρόμπι, εξ αιτίας του εν λόγω φαινομένου που πλήττει σοβαρά τη χώρα.

Η κυβέρνηση της χώρας, είχε ανακοινώσει ένα σχέδιο το περασμένο μήνα, να αγοράσει τις αδύνατες αγελάδες από τους αγρότες έναντι 65 στερλίνων η κάθε μία και να τις μεταφέρει με φορτηγά σε μια πόλη κοντά στο Ναιρομπί, όπου θα τις κρατούσαν για να τις ταΐσουν και μετά να τις μεταφέρουν  σε σφαγεία όπου αργότερα θα πουλούσαν το κρέας τους.

Αλλά τα περισσότερα φορτηγά κατά τη διάρκεια μεταφοράς των αγελάδων, δεν είχαν την αναγκαία ποσότητα νερού και φαγητού για τα εν λόγω ζώα, με αποτέλεσμα επειδή η διαδρομή ήταν πολύ μεγάλη πολλά ζώα δεν άντεξαν και πέθαναν.

Η Κένυα πλήττεται συχνά από το φαινόμενο της ξηρασίας, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα ποσοστά του υποσιτισμού, της νοσηρότητας και της θνησιμότητας.

Η πολιτική αμέλεια σε συνδυασμό με το χτύπημα της ξηρασίας οδηγούν τη χώρα στα πρόθυρα κρίσης, η οποία αρχίζει και επιδεινώνεται με τις υψηλές τιμές των τροφίμων , οδηγώντας στη πείνα πολλούς Κενυάτες.

Η έλλειψη παροχής νερού είναι πολύ σοβαρή και σε κάποιες γειτονιές στη πόλη του Ναϊρόμπι γίνονται συνεχείς διακοπές νερού που διαρκούν έως και μια βδομάδα.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

Σχόλια