Η Κίνα δεσμεύτηκε για μείωση των εκπομπών CO2

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

china-announced-curb-carbon-emissionsΟ κινέζος Πρόεδρος Hu Jintao δεσμεύτηκε στη Σύνοδο του ΟΗΕ που έγινε χθες 22 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, ότι στόχος της χώρας είναι να μειώσει τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2020 και να επενδύσει στη πράσινη ενέργεια.

Η μάχη για τη καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής είναι το κυριότερο ζήτημα που απασχολεί ολόκληρο τον κόσμο. Από αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ίδιο το λαό της αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, η Κίνα αντιλαμβάνεται τη σημασία και τη σοβαρότητα του φαινόμενου της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο κινέζος Πρόεδρος.

Ο Hu Jintao κράτησε όμως τα χαρτιά κλειστά και δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα.

Η κυβέρνηση της Ινδίας εξέφρασε ότι υπάρχουν ελπίδες για μια κοινή συμφωνία για την κλιματική αλλαγή στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης.

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ  Ban Ki-moon, δήλωσε ότι η εν λόγω σύνοδος ήταν ένα θετικό πρώτο βήμα για τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν το Δεκέμβριο στη Κοπεγχάγη.

«Για ένα πράγμα είμαι σίγουρος, ότι χωρίς τη σύνοδο που έγινε σήμερα, οι τελικές διαπραγματεύσεις για την κλιματική αλλαγή θα κατέληγαν σε αδιέξοδο στη Κοπεγχάγη», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο John Sauven, εκπρόσωπος της Greenpeace δήλωσε ότι η Κίνα είχε δηλώσει και στο παρελθόν ότι θα εντείνει τις προσπάθειες της για μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνρθρακα αλλά ποτέ δεν παρουσίασε ένα αναλυτικό πρόγραμμα.

Επίσης ο κινέζος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα επενδύσει περισσότερο στις πηγές ανανεώσιμης ενέργειας με στόχο να καλυφτούν οι ενεργειακές ανάγκες της κατά 15%, μέσα στην επόμενη δεκαετία. Παράλληλα δήλωσε ότι θα φυτέψουν ένα δάσος στο μέγεθος της Νορβηγίας.

Ο γραμματέας της Κλιματικής Αλλαγής στη Βρετανία Ed Miliband, δήλωσε ότι είναι σημαντική η κίνηση που έκανε ο κινέζος πρόεδρος, να έρθει στη Σύνοδο και να ανακοινώσει μια αλλαγή της εσωτερικής πολιτικής της χώρας του.

Ο Barack Obama στην ομιλία του δήλωσε ότι η απειλή από τη κλιματική αλλαγή είναι πολύ σοβαρή και κανένα κράτος δεν θα ξεφύγει, γι αυτό θα πρέπει να ληφθούν σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

Σχόλια