Νέος κάδος περισυλλογής απορριμμάτων

1
58

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

new-garbage-binΟ δήμαρχος της πόλης της Καβάλας Κώστας Σιμιτσής, παρουσίασε τη λειτουργία του νέου «ρομποτικής» τεχνολογίας κάδου συγκέντρωσης απορριμμάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονική Οικονομία».

Ο νέος κάδος είναι ύψους περίπου 5 μέτρων και έχει χωρητικότητα όσο πενήντα παλαιού τύπου κάδοι, των 600 λίτρων ο καθένας, κάτι που οφείλεται στη δυνατότητα συμπίεσης των απορριμμάτων, μέσω του ρομποτικού μηχανισμού.

Ο εν λόγω κάδος αποτελεί παγκόσμια ευρεσιτεχνία εταιρείας που εδρεύει στη Λάρισα.

Είναι εξοπλισμένος με ειδικά συστήματα, έτσι ώστε να ανοίγει αυτόματα μόλις αντιληφθεί την παρουσία του πολίτη που επιθυμεί να ρίξει τα σκουπίδια του.

Μόλις ο πολίτης ρίξει τα σκουπίδια του, ο κάδος πλένεται και απολυμαίνεται αυτόματα, έτσι ώστε να αποφεύγεται ο κίνδυνος εστίας μόλυνσης και η παρουσία δυσοσμίας, λόγω της συγκέντρωσης μεγάλης ποσότητας σκουπιδιών.

Το σύστημα του κάδου είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης.

Το κόστος αγοράς και σύνδεσης  του εν λόγω τεχνολογικού προϊόντος, φτάνει τα 80,000 ευρώ και ο κάδος είναι εφοδιασμένος με σύστημα αυτοπροστασίας από την πυρκαγιά.

Ο συγκεκριμένος κάδος μόλις φτάσει στο 100% της χωρητικότητας του, ενημερώνει με σήμα που στέλνεται σε κινητό τηλέφωνο, την υπηρεσία καθαριότητας, οπότε και ειδικό απορριμματοφόρο αναλαμβάνει να τον αδειάσει.

Ολόκληρος ο κάδος είναι κατασκευασμένος από ατσάλι και έχει πολύ μεγάλες αντοχές σε φθορές και στις καιρικές συνθήκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οι νέοι ρομποτικοί κάδοι ανακύκλωσης έχουν ήδη κάνει εδώ και καιρό την εμφάνισή τους στο κέντρο της Αθήνας και σε πολλές μεγάλες ελληνικές επαρχιακές πόλεις με μεγάλη επιτυχία. Έχουν πολύ πρωτοποριακό σχεδιασμό και εναρμονίζονται τέλεια στο φυσικό περιβάλλον. Έχουν μάλιστα την ικανότητα ομιλίας και απευθύνονται στον πολίτη δίνοντάς του σαφείς οδηγίες χρήσεως!

Comments are closed.