Το μεγαλύτερο θαλάσσιο αιολικό πάρκο στο κόσμο

0
60

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

biggest-offshore-windfarm-launchedΕγκαινιάστηκε το μεγαλύτερο θαλάσσιο αιολικό πάρκο στο κόσμο στη Βόρεια Θάλασσα, που κατασκευάστηκε από τη δανέζικη εταιρεία Dong Energy.

Το αιολικό πάρκο ονομάστηκε Horns Rev 2, έχει έκταση 35 τετραγωνικά χιλιόμετρα και αποτελείται από 91 ανεμογεννήτριες που θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, ικανή για να τροφοδοτήσει 200,000 νοικοκυριά.

Στην τελετή εγκαινίων του αιολικού πάρκου συμμετείχε ο διάδοχος του θρόνου της Δανίας Πρίγκιπας Frederik και ο Δανός Πρωθυπουργός Lars Loekke Rasmussen.

Το κόστος κατασκευής του εν λόγω πάρκου, έφτασε τα 420 εκατομμύρια στερλίνες και είναι το ένατο θαλάσσιο αιολικό πάρκο που φτιάχτηκε στη Δανία από το 1991.

Στο θαλάσσιο αιολικό πάρκο βρίσκεται μια πλατφόρμα με κατοικίες για 24 ανθρώπους που θα επιβλέπουν το έργο.

Αναμένεται να παράγει 210 μεγαβάτ  ετησίως και είναι το μεγαλύτερο θαλάσσιο αιολικό πάρκο βάση μεγέθους αλλά και βάση του αριθμού των ανεμογεννητριών που έχουν τοποθετηθεί.

Σχεδόν 20% της ηλεκτρικής ενέργειας της Δανίας παράγεται από την αιολική ενέργεια, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Κυβέρνησης.

Επικριτές του έργου υποστηρίζουν ότι είναι αναξιόπιστο λόγω ότι δεν υπάρχει πάντα αέρας στην εν λόγω περιοχή. Ειδικοί της εταιρείας δήλωσαν ότι το εν λόγω πρόβλημα μπορεί να λυθεί με άλλες μορφές καθαρής ενέργειας που μπορεί να χρησιμοποιηθούν.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

Σχόλια