Ο δήμος Αθηναίων καλεί τα Κόμματα να μη ρυπαίνουν

0
12

Περιβάλλον – Ενέργεια – Οικολογία:

news-dimopoulos-about-environventΈκκληση σε όλα τα πολιτικά κόμματα απηύθυνε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και περιβάλλοντος του Δήμου Αθηναίων, Γιώργος Δημόπουλος, ζητώντας να σεβαστούν το περιβάλλον και να μην ρυπαίνουν.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανοιχτή επιστολή που απέστειλε στα πολιτικά κόμματα ο κ. Δημόπουλος αναφέρθηκε στην ηθική και νομική υποχρέωση όλων για την προστασία του περιβάλλοντος, τονίζοντας παράλληλα τις προσπάθειες που διεξάγει ο Δήμος Αθηναίων προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιπλέον, επισήμανε τις αρνητικές συνέπειες της αφισοκόλλησης από τα πολιτικά κόμματα, υπογραμμίζοντας ότι αλλοιώνεται η αισθητική της πόλης και ο Δήμος Αθηναίων δαπανά χιλιάδες εργατοώρες για την αποκατάστασή της.

«Σας καλούμε σε αυτές τις εκλογές να μην αφισορυπάνετε την πόλη, εκτιμώντας ότι το αναφαίρετο δικαίωμα της ενημέρωσης των πολιτών από τα πολιτικά κόμματα μπορεί να ασκηθεί ολοκληρωμένα από τα ΜΜΕ – έντυπα και ηλεκτρονικά – καθώς και τους θεσμοθετημένους από το Δήμο Αθηναίων σχετικούς κοινόχρηστους χώρους», τόνισε στην επιστολή του ο κ. Δημόπουλος.

Όπως διευκρίνισε ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος του Δήμου Αθηναίων, η αφισοκόλληση δεν είναι μόνο απαγορευμένη από τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου, αλλά επιπλέον δεν συνάδει και με την προτεραιότητα που έχει τεθεί αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την επαύξηση του πρασίνου.

«Χαρακτηριστικά αναφέρω το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των Ευρωεκλογών του Ιουνίου 2009 με βάση τα στοιχεία που συλλέξαμε. Περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι του Δήμου με 10 οχήματα ανακύκλωσης συγκέντρωσαν συνολικά 110 τόνους, κυρίως χαρτιού, εκ των οποίων οι 75 τόνοι αφορούσαν υλικό για αφίσες. Μόνο ο όγκος του χαρτιού που χρησιμοποιήθηκε για τις αφίσες των κομμάτων αντιστοιχεί στην καταστροφή 1.275 δέντρων», αναφέρεται στο κείμενο .

«Προσπαθώντας να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για την πόλη μας όποιες κι αν είναι οι περιστάσεις είμαι σίγουρος ότι θα σας βρούμε σύμμαχους σ’ αυτή την προσπάθεια», κατέληξε στην επιστολή του ο αντιδήμαρχος.

Σχόλια