Πράσινος φόρος για τους τουρίστες στις Μαλβίδες

0
49

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

malvides-plans-green-tax-touristsΤα μαγευτικά νησιά των Μαλβίδων που βρίσκονται στον Ινδικό Ωκεανό, απειλούνται από την αύξηση των επιπέδων της στάθμης των θαλασσών λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Η κυβέρνηση των Μαλβίδων ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει περιβαλλοντικό φόρο στους ξένους τουρίστες, για να χρηματοδοτηθούν περιβαλλοντικά προγράμματα.

Ο πρόεδρος Mohammed Nasheed, δήλωσε ότι η επιβολή του πράσινου φόρου θα είναι 3 δολάρια την ημέρα σε όλους τους τουρίστες, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν προγράμματα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Λαμβάνοντας υπ όψιν τον αριθμό των επισκεπτών που δέχεται το νησί το χρόνο, περίπου 700,000 τουρίστες , υπολογίζεται ότι ο πράσινος φόρος θα αποδίδει περίπου 6,3 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Αναμένεται να εγκριθεί ο πράσινος φόρος από το Κοινοβούλιο για να μπει σε εφαρμογή, δήλωσε ο πρόεδρος Mohammed Nasheed.

Το περασμένο Μάρτιο, ο Πρόεδρος των Μαλβίδων ανακοίνωσε ένα μεγαλεπήβολο πρόγραμμα κόστους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο προβλέπει οι Μαλβίδες να γίνουν το πρώτο πράσινο κράτος στο κόσμο.

Μεταξύ των άλλων, το εν λόγω πρόγραμμα προβλέπει την χρήση των πηγών ανανεώσιμης ενέργειας από την χρήση των ορυκτών καυσίμων, όπως δημιουργία εγκαταστάσεων παραγωγής ηλιακής ενέργειας και  ηλιακά πάνελ στις στέγες των σπιτιών.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

Σχόλια