Νεκρή φάλαινα βρέθηκε στο Τάμεση

0
13

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

dead-humpback-whale-thamesΜια νεαρή αρσενική φάλαινα humpback βρέθηκε νεκρή στο ποταμό Τάμεση του Λονδίνου, μήκους 9,5 μέτρων.

Η νεκροψία που έγινε στο κήτος έδειξε ότι πέθανε από ασιτία και η ηλικία της υπολογίστηκε ότι ήταν περίπου 2 ετών.

Ο Rod Deaville μέλος της Ζωολογικής Κοινότητας του Λονδίνου (ZSL) δήλωσε ότι είναι πολύ δύσκολο για τις φάλαινες να γυρίσουν στη θάλασσα, μόλις μπουν στα ποτάμια. Είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο να εμφανιστεί ένα τέτοιο κήτος στο Τάμεση.

Περαιτέρω εξετάσεις που θα γίνουν θα δείξουν πως κατέληξε η φάλαινα στον εν λόγω ποταμό.

Το μήκος των φαλαινών humpback μπορεί να φτάσει τα 12 με 15 μέτρα. Το κήτος που βρέθηκε στο Τάμεση ήταν μικρότερο, με αποτέλεσμα οι επιστήμονες να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για νεαρή φάλαινα.

Ο Deaville δήλωσε ότι η εν λόγω φάλαινα ότι μπορεί να έχασε τον προσανατολισμός της και να βρέθηκε κατά λάθος στο Τάμεση ή ήταν άρρωστη.

Τον Ιανουάριο του 2006, μια φάλαινα humpback πέθανε, η οποία είχε διασωθεί από το ποταμό Τάμεση. Ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε φάλαινα  humpback στον εν λόγω ποταμό, πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν βρεθεί 12 φάλαινες humpback στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι ένα απίστευτο και ασυνήθιστο γεγονός, συμπλήρωσε ο Deaville.

Τα στοιχεία που θα συλλέξουμε από τη περαιτέρω εξέταση του κήτους, θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε πιο πολύ τα εν λόγω είδη, πράγμα που θα συμβάλλει περισσότερο στη προστασία τους.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

Σχόλια