Ημέρα χωρίς αυτοκίνητo η Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου

0
9

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

day-without-carΤην Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου θα είναι δωρεάν οι μετακινήσεις των πολιτών που θα χρησιμοποιήσουν τις Δημόσιες Συγκοινωνίες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική».

Ο ΟΑΣΑ καλεί τους Αθηναίους να αφήσουν το αυτοκίνητό τους στο σπίτι και να μετακινηθούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ώστε να γνωρίσουν τις νέες αναβαθμισμένες υπηρεσίες που προσφέρουν.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ:

• Στην πλειονότητά τους οι λεωφορειακές γραμμές μετατρέπονται σε τροφοδοτικές των μέσων σταθερής τροχιάς   (μετρό, ηλεκτρικός, προαστιακός,τραμ).

• Αποσυμφορείται από αφετηρίες το κέντρο της Αθήνας.

• Ενισχύονται οι δημοτικές και ιδρύονται νέες διαδημοτικές γραμμές.

• Έχουν τεθεί σε κυκλοφορία 300 νέα λεωφορεία νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και αναμένονται άλλα 200.

• Από την 1η Μαΐου ισχύει το νέο μειωμένο εισιτήριο για τις ηλικίες άνω των 65 ετών και για μαθητές και σπουδαστές ΙΕΚ και Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών.

Η δωρεάν μετακίνηση θα ισχύσει για όλες τις αστικές συγκοινωνίες. Για το Μετρό και τον Προαστιακό θα ισχύσει μέχρι το σταθμό «Κορωπί» και για τον Προαστιακό μέχρι το σταθμό «Μαγούλα», δηλαδή καλύπτει μόνο το αστικό κομμάτι του δικτύου.

Για περισσότερες πληροφορίες, το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ ή μέσω της ιστοσελίδας  http://www.oasa.gr

Σχόλια