Ομαδική αγωγή κατά της ΔΕΗ για ρύπανση

0
10

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

lawsuit-against-dei-pollutionΟμαδική αγωγή κατά της ΔΕΗ έγινε από τους κατοίκους που ζουν κοντά στις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Κοζάνη, για την ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλείται, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

Σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Δημήτριο με πρωτοβουλία του τοπικού Συλλόγου Περιβάλλοντος και Ανέργων, εξουσιοδοτήθηκε μια ομάδα τριών δικηγόρων για να ετοιμάσει την αγωγή που θα κατατεθεί στο τέλος του χρόνου.

Με την εν λόγω αγωγή θα ζητηθεί αποζημίωση χρηματικού ποσού που εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 100,000 και 300,000 ευρώ για κάθε έναν από τους προσφεύγοντες, οι οποίοι μέχρι σήμερα είναι περίπου 60 άτομα και αναμένεται να υπερδιπλασιαστούν μέχρι την ημερομηνία προσφυγής στα δικαστήρια.

Στο κείμενο της αγωγής θα παρατίθενται σειρά από στοιχεία υπερβάσεων των ορίων των ατμοσφαιρικών ρύπων στην περιοχή, που προκύπτουν από επίσημα στοιχεία ακόμα και της ίδια της ΔΕΗ.

Επίσης θα αναφέρονται στοιχεία που αποδεικνύουν τη μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων της επιχείρησης όπως η μη κάλυψη φορτηγών και ταινιοδρόμων, η μη καταβροχή δρόμων κ.λ.π.

Σχόλια