Η Ευρώπη επενδύει στην ηλιακή ενέργεια

0
24

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

europe-invests-heavily-solar-powerΚατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας, η Ευρώπη έδωσε μεγαλύτερο βάρος στις επενδύσεις πάνω στο τομέα της ηλιακής ενέργειας.

Πολλές μελέτες υποδεικνύουν ότι λόγω της μεγάλης διάρκειας της ηλιοφάνειας που υπάρχει στη Γη, η ενέργεια που συγκεντρώνεται σε είκοσι λεπτά, θα μπορούσε να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες των ανθρώπων για ένα ολόκληρο έτος.

Κατά συνέπεια, είναι αυτονόητο γιατί η Ευρώπη έχει επενδύσει τόσο πολύ στην ηλιακή ενέργεια.

Η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου, προέρχεται από ανθρώπινες δραστηριότητες και μπορεί να καταπολεμηθεί με την χρήση της ηλιακής ενέργειας.

Αν ήταν εφικτό, η Ευρώπη θα χρησιμοποιούσε μόνο την ηλιακή ενέργεια για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες των πολιτών. Κάποιες μελέτες υποστηρίζουν ότι μπορεί να παραχθεί ηλιακή ενέργεια από το διάστημα.

Μέχρι στιγμής, η Ευρώπη κατά τη διάρκεια του 1996 έως το 2007, έχει επενδύσει πολλά χρήματα στον τομέα της ηλιακής ενέργειας.

Στην πραγματικότητα, έρευνα που έγινε έδειξε ότι η χρήση της ηλιακής ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τετραπλασιαστεί, κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας.

Η Τουρκία, αν και δεν είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι οπαδός της εν λόγω ενέργειας και από το 1996 έχει παράγει διπλάσια την παραγωγή της ηλιακής ενέργειας σε σχέση με την Ελλάδα.

Από την άλλη πλευρά, η Γερμανία συνειδητοποίησε από πολύ νωρίς, ότι η ηλιακή ενέργεια είναι η κύρια πηγή ενέργειας στο κόσμο, με αποτέλεσμα να κατέχει ηγετική θέση στην εκμετάλλευση της σήμερα όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

Σχόλια