Απόσυρση Ι.Χ.: τι θα γίνει με την εφαρμογή του μέτρου;

0
6

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

car-recycling-schemeΠαρατείνεται η αγωνία σχετικά με το μέτρο απόσυρσης παλαιών οχημάτων, καθώς ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί τι πρόκειται να γίνει σχετικά με την εφαρμογή του.

Πιο συγκεκριμένα ενώ η σχετική νομοθετική πράξη αναμενόταν να σταλεί την Παρασκευή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για υπογραφή, αυτό δε συνέβη με αποτέλεσμα να κορυφώνεται η αγωνία σχετικά με την εξέλιξη του συγκεκριμένου θέματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου τις κρατά ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο γραφείο του χωρίς ωστόσο κανείς να γνωρίζει τον λόγο.

Εξάλλου, οι σχετικές πράξεις έχουν υπογραφεί από τους συναρμόδιους υπουργούς και το μόνο που απομένει είναι να υπογραφούν και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να τεθούν σε ισχύ άμεσα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η πρόωρη εξαγγελία της επαναφοράς του μέτρου της απόσυρσης, ενώ ήδη ίσχυε το μέτρο μείωσης Τελών Ταξινόμησης κατά 50%, προκάλεσε αναστάτωση στην αγορά και τους καταναλωτές.

Η κίνηση στην αγορά αυτοκινήτου έχει κυριολεκτικά παγώσει και το αγοραστικό ενδιαφέρον έχει μειωθεί δραματικά, την ώρα που οι έμποροι έχουν χιλιάδες αυτοκίνητα αδιάθετα.

Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι η αγορά αυτοκινήτου πιθανότατα θα παραμείνει μουδιασμένη για ακόμα έναν μήνα, μέχρι να ξεκαθαριστεί οριστικά αν και πότε θα εφαρμοστεί το μέτρο της απόσυρσης παλιών οχημάτων.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι σε περίπτωση εκλογικής ήττας της Νέας Δημοκρατίας αναμένονται νέες αλλαγές δεδομένου ότι, όπως έχουν εξαγγείλει στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τόσο το μέτρο της απόσυρσης όσο ο τρόπος υπολογισμού των Τελών Κυκλοφορίας θα αναθεωρηθούν.

Πηγή: i-live.gr

Σχόλια