Τα αεροπλάνα «απειλούν» τoυς στόχους κατά της κλιματικής αλλαγής

0
11

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

planes-threaten-climate-targetsΗ Μεγάλη Βρετανία θα πρέπει να μειώσει τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου κατά 90% μέχρι το 2050, για να μπορεί ο τομέας των αερομεταφορών να συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Είναι μια προειδοποίηση από τη βρετανική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (CCC), όπου υποστηρίζει ότι θα πρέπει να γίνει μια συμφωνία για να τεθεί ανώτατο όριο των εκπομπών ρύπων από τις αερομεταφορές στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης για το Κλίμα.

Η Επιτροπή κλήθηκε από την βρετανική κυβέρνηση για να συμβουλεύσει όσον αφορά το θέμα των εκπομπών ρύπων από τις αερομεταφορές και τις λύσεις που πρέπει να δοθούν.

Σε επιστολή που έστειλε η Επιτροπή στο γραμματέα Μεταφορών Λόρδο Άδωνη και στο γραμματέα για τη Κλιματική Αλλαγή Εντ Μίλιμπαντ, υποστηρίζει ότι θα πρέπει η βιομηχανία των αερομεταφορών να μειώσει τις εκπομπές ρύπων φτάνοντας στα επίπεδα του 2005, μέχρι το 2050.

Ο εν λόγω στόχος μπορεί να επιτευχθεί περισσότερο σε σύγκριση με το γενικότερο στόχο της Μεγάλης Βρετανίας για μείωση εκπομπών ρύπων κατά 80% στα επίπεδα του 1990, μέχρι το 2050.

Τα μέλη της Επιτροπής υποστηρίζουν ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για τις αερομεταφορές, όπως η χρήση βιοκαυσίμων και η εφαρμογή νέων τεχνολογιών.

Η Ευρωπαική Ένωση έχει ήδη συμφωνήσει σε μείωση των εκπομπών ρύπων από τις αερομεταφορές κατά 5% για το διάστημα 2013-2020.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

Σχόλια